Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK-Västerås

Annons

Sandviken–Västerås
Jernvallen, 19.00


Joel Othén (Patrik Kaemmerle) – Robin Mohlén, Linus Pettersson, Danne Eriksson, Jakob Erlandsson, Henrik Hagberg (Erik Rosengren, Mikael Nilsson) – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Simon Jansson, Ted Haraldsson) – Mikko Aarni, Linus Forslund.


Spelet har inte stämt till hundraprocent under försäsongen. SAIK åkte ut i kvarten av både Svenska cupen och World Cup efter bland annat 0–6-förlusten mot Jenisej i Ljusdal.
Formen blir inte heller speciellt mycket bättre av att väderförhållandena på träningarna har varit minst sagt dåliga. Det har regnat och snöat och i går var det så tjock dimma att man knappt såg från ena målet till det andra.
Skadeläget är inte heller det bästa och efter träningen i går visste inte Grönberg hur han skulle formera laget. Linus Pettersson fick en smäll tidigare i veckan och hans medverkan är osäker. P–O Strand kommer inte att medverka (läs separat artikel).
VSK förlorade en mycket viktig spelare när Anders Östling försvann till ryska Dynamo Kazan (samma klubb som Patrik Nilsson gick till), men har i övrigt nästan samma lag som i fjol.
På nyförvärvssidan hittar vi bara en spelare utifrån. Jonas Nilsson ansluter från Boltic och är tillsammans med fem juniorer lagets nyförvärv.
Västerås har varit väldigt stabilt på försäsongen och åkte ut i Svenska cupen mot ”omöjliga” Edsbyn efter straffar. Innan det hade man imponerande resultat som 10–2 mot Gripen och 5–1 mot nykomlingarna Kungälv. Fjolårstrean stod också för en stabil 5–1-seger mot Villa-Lidköping som kom femma i fjolårets serie.


... det är premiär och att två av de senaste säsongernas topplag gör upp.
... Magnus Muhrén gör sin första match på mycket länge för SAIK. I genrepet mot Skutskär var han bortrest och innan det missade han hela World Cup på grund av en hjärnskakning.
... SAIK i går kväll inte visste vilka spelare som ska spela, eller som ens kan spela. Många spelare är skadade och hur laget ser ut avgörs strax innan avslag.
... medan SAIK:s form är lite upp och ner så har Västerås imponerat på försäsongen. På de fem senaste matcherna har man fyra segrar och en förlust efter straffar. Lägg därtill 27 gjorda mål jämfört med 18 för SAIK.
... Västerås också har ett tätt försvar. I fyra av de fem senaste matcherna har man bara släppt in högst två mål, i tre av dem har man bara släppt in ett.


SAIK–Västerås3–5
Hammarby–Örebro6–2
Villa-Lidköping–Bollnäs4–3

Mer läsning

Annons