Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Sandviken–Gripen

Annons

Joel Othén (Patrik Kaemmerle) – Simon Jansson, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg(Robin Mohlén) – Stefan Söderholm, Ted Haraldsson, Daniel Berlin, Magnus Muhrén (Erik Rosengren) – Mikko Aarni (Linus Forslund).

Självförtroendet i Sandviken är på topp efter 8–2-segern mot Hammarby, men man måste ändå se upp med jumbon Gripen enligt tränaren Ola Grönberg.

– Det kommer att bli otroligt svårt. Gripen har tre raka förluster och behöver inte prestera nån rolig bandy på bortaplan. De kan i princip grisa hur mycket som helst för att få en poäng. Gripen är svårspelade då de spelar ett rejält spel. Det är inget svårt spel utan mer pang på rödbetan. Det är lite förvånande att de förlorade med 0–7 senast eftersom de brukar vara bra på hemmaplan.

Laget från Trollhättan har inlett säsong på sämsta möjliga sett. Efter tre matcher står laget fortfarande på noll poäng. Den största förnedringen kom i senaste matchen då man hemma på Slättbergsbanan utklassades av Västerås. De 833 som sökt sig till matchen fick se hemmalaget förlora med 0–7. Innan det så har man spelat två jämna matcher med Örebro (3–5) och Broberg (2–3). Det som hittills klickat i Gripen är målskyttet. Endast fem mål på tre omgångar har det blivit.

... Gripen är seriens hittills målsnålaste lag. På tre spelade matcher har laget bara gjort fem mål.

... SAIK däremot gör tredje flest mål i serien efter toppduon Edsbyn och Västerås.

... Marcus Wedin som spelade de två första seriematcherna mot SAIK spelade i går med Skutskär mot Söderfors, men kan eventuellt vara med i SAIK mot Gripen.

... Det är osäkert vilka spelare som spelar i försvaret för SAIK i dag. Man väntar in beslut om Jacob Erlandsson kan spela. Annars kliver Mikael Nilsson in som back.

... Matchen är en av de fyra som spelas klockan 17.00. De övriga tre spelas klockan 13.15.

14/11 Hammarby (b)8–2

12/11 Bollnäs (b)5–2

7/11 Västerås (h)3–4

14/11 Västerås (h)0–7

12/11 Örebro (b)3–5

8/11 Broberg (h)2–3

Sirius–Villa-Lidköping3–5

Västerås–Motala6–2

Örebro–Kungälv4–4

Bollnäs–Hammarby2–4

Broberg–Edsbyn3–6

SAIK–Gripen7–3

Vänersborg–Vetlanda3–3

Mer läsning

Annons