Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Vetlanda–SAIK

Annons

Vetlanda–SAIK

Tjustkulle, 19.00

(Ingen Tv-sändning)

SAIK-laget

Joel Othén (Patrik Kaemmerle) – Marcus Wedin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Erik Rosengren) – Daniel Berlin, Ted Haraldsson, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Robin Mohlén, Simon Jansson) – Mikko Aarni (Patrik Södergren).

Läget i lagen

Har fått ihop det riktigt bra och det snackas om att smålänningarna den här säsongen ska kunna utmana de stora i bandysverige. 3–2-segern borta mot Västerås precis innan landslagsuppehållet vittnar också om det. Vetlanda är därmed det enda lag som hittills tagit poäng av VSK. Vetlanda har ett jämnt lag utan direkta stjärnor. Framför allt är det defensiven som varit riktigt bra så här långt med bara 23 insläppta mål på åtta matcher.

– Det blir en tuff och bra match som jag hoppas vi vinner. Vi möter ett bra lag men vi är också bra just nu, säger målvakten Jonas Persson till Vetlandas hemsida.

Fredrik Rinaldo har varit skadad och är ett frågetecken inför matchen.

SAIK åker buss till Vetlanda i dag och övernattar på hemvägen i Motala för att komma så fräscha som möjligt till fredgsmatchen hemma mot Vänersborg.

– Vi har haft ett bra uppehåll med hög fart på träningarna. Det känns bara stimulerande att möta Vetlanda i det här läget och det blir ett bra test på var vi står, säger tränaren Ola Grönberg.

SAIK imponerade mot Villa före uppehållet och vann med 8–2. Därför ser Grönberg ingen anledning att ändra i laguppställningen.

– Det blir exakt samma lag som senast. Vi har inga skador eller andra bekymmer. Daniel Berlin kom hem från sin långa landslagsresa till Ryssland med stor tidsskillnad och var lite trött och sliten när jag pratade med honom. Men det ska inte vara några problem.

Notera att...

...Linus Forslund fortfarande står utanför laget och tränar med Skutskär när SAIK är borta.

... lagen har lika många poäng och en snarlik formkurva med fyra segrar var på de fem senaste matcherna.

... Vetlandas målvakt Jonas Persson landslagsdebuterade i turneringen i Ryssland i början av december och fick stå två matcher – Norge och Finland.

...Christoffer Edlund är skyttebäst i Vetlanda med 11 mål så här långt – men har också lika många passningar och ligger två i poängligan. En poäng efter en viss Magnus Muhrén.

Fem senaste

28 nov. Västerås (b)3–2

26 nov. Örebro (h)8–4

21 nov. Broberg (b)3–4

19 nov. Sirius (h)5–0

16 nov. Vänersborg (b)4–3

28 nov. Villa (h)8–2

26 nov. Edsbyn (b)3–5

23 nov. Kungälv (h)7–3

19 nov. Motala (b)3–2

16 nov. Gripen (h)12–0

Vi tippar

Vetlanda–SAIK5–7

Broberg–Bollnäs4–3

Edsbyn–Gripen/Trollhättan11–1

Kungälv–Motala5–3

Vänersborg–Västerås3–6

Sirius–Örebro7–4

Villa-Lidköping–Hammarby5–5

Mer läsning

Annons