Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg Årets man?

Tre finalspelare återstår som kandidater till utmärkelsen Årets man.
En av dessa är SAIK:s mittfältsstjärna Daniel Mossberg.

Annons

Per Hellmyrs, Daniel Mossberg och Andreas Westh är trion som är nominerad för utmärkelsen Årets Man. Under lördagens bandygala i Uppsala får någon av stjärnspelarna ta emot det prestigefyllda priset.
- Det är tre riktigt bra spelare med olika kvalitéer och roller i sina lag. Mossberg med sin fart på mittfältet, Hellmyrs med sin blick och passningsklubba och Westh som är en fältherre som håller ihop försvaret, säger förbundskaptenen Franco Bergman.Så lyder nomineringarna:

Per Hellmyrs, Bollnäs GIF
Han saknar svagheter men innehar alla färdigheter som bandyspelare. Att som åskådare se Per Hellmyrs i aktion är lika med fulländat artisteri. Hellmyrs dominans på bandybanan går inte att förhindra trots motståndarnas taktiska upplägg. Därvidlag är han helt enkelt för bra.

Daniel Mossberg, Sandvikens AIK
Denne svartskrudade allroundspelare har hela bandybanan som arbetsfält. Det vittnar om en osedvanlig fysisk styrka som kommer väl till pass både offensivt och defensivt. Med Mossberg som dirigent i SAIK har han med sin taktpinne sett till att SAIK blivit ena part i SM-finalen.

Andreas Westh, Bollnäs GIF
Kan tveklöst betraktas som ”fältherre” både i landslaget och klubblaget. Att från sin försvarsposition styra och entusiasmera sina lagkompisar till framgångar är en egenskap som Andreas innehar. Därför bär han också lagkaptensbindeln på sin vänstra arm. Att under pågående match organisera försvarsspelet ligger i hög grad på Andreas ansvar vilket han också visat sig klara galant.

Mer läsning

Annons