Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg: "Min dröm är att spela i SAIK"

Tillbaka i Sverige – men elitserieklubbarna slåss inte direkt om landslagsstjärnan Daniel Mossbergs tjänster.
Hävdar de...
– Äh, de ljuger. Tre klubbar förutom SAIK har hört av sig, säger "Mossan".

Annons

I förrgår fick förre SAIK-spelaren Daniel Mossberg sparken från sin ryska klubb Zorkij.
I går stod han på ett snöigt Jernvallen tillsammans med förbundskaptenen Anders Jakobsson och såg Sandviken förnedras av Vänersborg.
– Konstigt, det har ju varit SAIK:s styrka att spela bra när det snöar eller regnar, sade Mossberg samtidigt som 2–7 och 2–8 trillade in bakom Joel Othén i hemmaburen.
– De där sista målen är nog inte bra för självförtroendet. Men samtidigt har ju SAIK överraskat hela säsongen. De har ett ungt lag och det är många matcher, så att det blir en sån här match någon gång får man räkna med.
Om han själv svidar om till den svartvita dressen så småningom – hans knäskada ska ju läka innan det överhuvudtaget blir aktuellt med spel – kunde ingen i går ge något svar på. Hans egen önskan är att göra det, så mycket är klart.
– Och SAIK har sagt att de hemskt gärna vill ha mig. Det är ju jättetrevligt, sade Mossberg.
– Just nu känner jag bara att jag vill börja spela igen och visa dem (ryssarna) att de hade fel. Jag vill ha revansch helt enkelt.
Om ekonomin skulle sätta stopp för SAIK i sin ambition att få tillbaka landslagsstjärnan finns det förstås andra klubbar som gärna skulle se honom på sin planhalva.
Enligt uppgift till Sporten är Västerås SK en sådan, åtminstone ryckte klubben i Mossberg tidigare på säsongen innan avskedet från Zorkij blev känt.
Enligt andra uppgifter ligger Sirius längst fram i Mossberg-jakten. Sponsorer ska finnas för att ro affären i hamn och det är pendlingsavstånd från Sandviken där Mossberg har ett nyköpt hus.
Men Uppsalaklubbens ordförande Jan Sjonemark dementerar kraftfullt att det ska finnas något konkret intresse, vilket gäller för alla de sportchefer och ordföranden som Sporten varit i kontakt med.
• Bollnäs, Edsbyn, Broberg och Vetlanda är inte intresserade säger de...
– Jag har fått en förfrågan från en av de där klubbarna. Så en av dem ljuger, så mycket kan jag säga. Det är tre klubbar som har hört av sig förutom SAIK, säger Mossberg.
• Vad tror du – spelar du i SAIK efter jul?
– Jag är ju SAIK:are. Min dröm är att få spela i SAIK.

Mer läsning

Annons