Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén bakom ny SAIK-seger

SAIK vände underläge i paus och vann borta mot Vetlanda med 6-4. Och som så många gånger förr var det Magnus Muhrén som låg bakom segern.
Med två mål gick "Murren" därmed upp på lika många mål som legendaren Lars "Knatten" Olssons gjort i seriesammanhang – 592 stycken.

Annons

Det var ett riktigt toppmöte på Tjustkulle när elitserien drog igång igen efter ett landslagsuppehåll. Sandviken som är tvåa i tabellen mötte Vetlanda, som innan matchen var obesegrade på hemmais.

Efter de första 45 minuterna ledde Vetlanda med 1–0 i ett besvärligt snöväder. Det gjorde att spelet inte var särskilt bra, framförallt var det SAIK:s offensiv som hackade, men i paus slutade det snöa och matchens kvalité höjdes avsevärt.
Och det var Sandvikens Magnus Muhrén som drog igång de S-märkta. Första passade han fram Mikko Aarni till dennes 1–1-kvittering. Och efter att Vetlandas skyttekung Christoffer Edlund gjort sitt och de gulkläddas andra mål fram till 2–1 var det dags för Muhrén att göra sitt 591:a mål i SAIK-tröjajan. Murren klappade in 2–2 med ett distansskott och unge Simon Jansson gav sedan gästerna ledningen med vinkelskott fram till 3–2.

På en hörna i 81:a minuten petade sedan Magnus Muhrén in 4–2 till Sandviken och därmed tangerade han "Knatten" Olssons målskörd i klubben. Unge Ted Haraldsson ökade sedan till 2–5 och matchen var förstås avgjord även om det blev ytterligare tre mål i slutminuterna.

Mer läsning

Annons