Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén blickar framåt

I kväll väntar den första riktiga värdemätaren för Sandvikens AIK. Regerande mästarna Edsbyn står för motståndet i säsongens första träningsmatch.
– Edsbyn är storfavorit i år. Vi slår ur underläge, säger SAIK:s veteran Magnus Muhrén.

Annons

Årets upplaga av Sandvikens AIK präglas av både erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Frågan är om den kombinationen kan bära ända fram den här säsongen.
– Vi är på väg att bygga nåt nytt nu, med nya tränare och många unga spelare som är duktiga. Jag ser fram emot att komma ut på isen och spela match. Det ska bli spännande att se var vi står, säger 33-årige Magnus Muhrén.

Muhrén känner sig bättre fysiskt rustad inför den här säsongen.
– Som vanligt har jag haft lite problem med ryggen under våren och sommaren, men jag börjar komma ikapp och just nu känns det rätt okej. Jämfört med förra säsongen vid den här tidpunkten är jag ganska långt före, säger "Murren" och fortsätter:
– Jag har tränat väldigt bra de senaste månaderna och är sånär tillbaka på den nivå jag höll innan alla år med ryggproblem.

För att komma i så bra form som möjligt har Muhrén fokuserat extra mycket på stabiliserande styrketräning.
– Det gäller att göra det jag behöver. Det är viktigt att hitta en balans mellan styrka och rörlighet.
• Du kommer inte att hämmas av ryggproblemen i år?
– Det tror jag inte, jag är bättre förberedd i år. Höll jag ihop förra året, ska jag hålla ihop även den här säsongen.
I fjol noterades Muhrén för 76 poäng (40 mål och 36 assist) i grundserien och 14 poäng (8 mål och 6 assist) i slutspelet. Ett fullt godkänt facit, men efter finalförlusten mot Edsbyn klargjorde Muhrén att han har högre förväntningar på sig själv.
– Jag är revanschsugen. Jag känner mig fräschare nu och är mer sugen än på länge. Vi har nya tränare och många av våra unga spelare är riktigt duktiga.

I kväll är det just fjolårets finalmotståndare Edsbyn som väntar.
– Edsbyn är storfavorit i år, medan vi slår ur underläge. Det ska bli kul att spela mot dom nu, men jag funderar inte så mycket på vilka vi möter, säger Muhrén inför matchen i Dina Arena i Edsbyn.
SAIK:s tränare Ola Grönberg ser också fram emot mötet med Edsbyn.
– Det ska bli roligt att komma ut på stor bana. Det kommer att vara kalvar på grönbete. Nej då, men vi ligger nog efter lite i träning jämfört med Edsbyn. Vi ska göra så gott vi kan.
– Nu är det viktigt att hitta ett sätt att spela som håller över en längre period. Vi ska följa de planer vi har kommit överens om. Försäsongen har varit mycket positiv så här långt, säger Grönberg.
Någon målsättning för hela säsongen aktar han sig för än så länge.
– Vi har fått in många nya spelare som ska sättas in i nya saker. En målsättning skulle förvirra många, det är bättre att få in tryggheten i laget, säger Grönberg.

Mer läsning

Annons