Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén hoppar in i landslaget igen

Först petad – nu välkommen.

Magnus Muhrén gör landslagscomeback i den 25-mannatrupp som förbundskapten Franco Bergman tagit ut inför VM i Moskva 24-31 januari.

– Jag förtjänar en plats i landslaget, säger ”Murren”.

Annons

När Bergman tog ut landslagstruppen till Supercupen under hösten förvånade den många.

SAIK-stjärnan Magnus Muhrén, i gammal storform, fanns inte med.

Inte minst ”Murren” själv förvånades.

– Ja, det är klart. Jag tycker själv att min säsongsinledning var riktigt bra. Då spelade jag på en nivå som jag gjorde när jag var som bäst. Så...ja, jag blev lite överraskad när jag inte kom med då, säger han.

Sedan dess har Muhrén visat att storformen håller. Han leder elitseriens poängliga – och har nu fått tillbaka sin landslagsplats.

– Det är roligt att spela i landslaget igen. Jag har alltid velat spela där och tycker att jag har den kvalitén som håller i ett VM.

Det spekuleras i att en av orsakerna till den tidigare petningen är samarbetsproblemen med förra lagkamraten, Patrik Nilsson. Den föklaringen har han själv inte fått och inget han tror på.

– Nä. Eller...jag har egentligen inte fått någon förklaring alls. Men jag har svårt att tänka mig att Franco resonerade så. I så fall har han varit fel ute eftersom Patrik och jag har bevisat att vi kan spela tillsammans.

• Å andra sidan har du bevisat att du hör hemma i landslaget?

– Du tycker det, jag tycker det – men det är tyvärr inte vi som bestämmer. Sån är idrotten.

• Borde du egentligen inte vara självskriven?

– Det kan jag inte svara på. Men som jag sa; Det har gått riktigt bra den här säsongen, möjligtvis min bästa någonsin. Och tidigare har jag varit med i landslaget hela tiden. Men just nu känns det ju absolut inte som att jag är självskriven eftersom jag inte varit med under de senaste landslagssamlingarna.

• Kan du tänka dig att åka till Moskva och sitta på bänken?

– Det får man ta ställning till då. Jag tror inte att Franco skulle säga till någon på förhand att man ska få sitta på bänken. Ska jag spela i landslaget så vill jag spela på mitt sätt, bidra med det jag är bra på. Får jag inte det så känns det kanske lika bra att ta in någon yngre spelare i stället.

Förbundskaptenen Franco Bergman försäkrar också att det inte blir något bänknötande för Muhrén om han kommer med i den slutliga VM-truppen.

– Jag tar inte med en så rutinerad spelare för att sitta på bänken, säger han.

– Anledningen till att inte Muhrén var med i Supercupen var att vi kände att det fanns andra alternativ i den rollen just då. Och så här på efterhand gick det bra där också.

• Är inte en poängkung i elitserien given i ett landslag?

– Det kan man tycka. Men det gäller att hitta en balans i laget också. Magnus är en otroligt bra spelare som är högaktuell till VM.

Om samarbetssvårigheterna mellan Muhrén och Nilsson säger Franco så här:

– Man kan inte komma överrens med alla människor på jorden. Huvudsaken är att de trivs med varandra på planen.

Mer läsning

Annons