Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén på väg att skriva SAIK-historia

Lika stor som ”Knatten” Olsson och Einar Ask i bandymeckat Sandviken.
Frågan måste ställas. Går det?
Magnus Muhrén är i alla fall statistiskt på god väg att skriva in sig som den bästa målskytten i SAIK-historien. Inför kvällens match borta mot Vetlanda fattas det tolv mål innan han passerar ”Knattens” rekordnotering.

Annons

– Klart att jag ser det som en rolig grej och det skulle vara riktigt skönt att få det överstökat. Men framför allt är det väl när bandyrören åker upp på hyllan som jag kan titta tillbaka och se att alla de här åren har gjort att jag kanske till och med nämns tillsammans med legender som Ask och ”Knatten” Olsson. Det känns i så fall otroligt hedrande, säger Magnus.

Det finns två olika målnoteringar som Muhrén är ute efter. ”Knatten” Olsson står noterad för totalt 592 serie- och slutspelsmål men han har också skyfflat in tio SAIK-mål i kvalspel och då är det 602 som gäller. Innan matchen i kväll har 34-åringen på sina 13 säsonger kommit upp i den aktningsvärda summan av 590.

– Jaa, vi får vi sikta på det senare rekordet då. Det är väl lika bra.

För det är inget snack om att han kommer att bli rekordman. Det är bara frågan om när...

– Ska jag upp till 602 tar det lite längre tid. Men nog borde jag göra tolv till under den här säsongen, säger Muhrén som på de åtta hittills spelade matcherna redan gjort 14 mål.

Meritmässigt har han inte mycket mer att bevisa. Han har hunnit med en hel del för SAIK och svensk bandy sedan han kom från Skutskär 1993. 82 A-landskamper, några VM-guld, några SM-titlar och årets man fyra år på raken – 2002-05.

Målrekordet i SAIK kommer att ryka all världens väg och han är bara några matcher bort från att spelat näst flest matcher i SAIK-historien också.

– Jag vet att jag kommer upp på lika många som Stefan Åsbrink i kväll och ”Knatten” Olsson i fredagsmatchen mot Vänersborg. Men att Niklas Spångberg låg därframme också hade jag ingen koll på faktisk, säger Muhrén med ett skratt när sporten drar hela listan.

Men den förre SAIK-kaptenens 416 matcher kommer att också att passeras.

Det fattas 14 för Muhrén som i kväll på Tjustkulle i Vetlanda gör sitt 403:e framträdande i tröjan med ett S på magen.

Där någonstans tar dock Muhréns statistiska intresse stopp. För det finns de som är värre. Bästa målskytt i svensk bandy är Jonas Claesson som är överlägsen med sina 771 mål och Stefan Anderssons 601 SAIK-matcher känns också ut att bli svårslaget.

– Då måste jag ju hålla på sex-sju år till. Och det vete sjutton om jag orkar – även om det var väldigt, väldigt länge sedan det var så roligt att spela bandy som just nu. Annars är rekord ju till för att slås och kommer Patrik Nilsson hem och spelar för SAIK igen så ryker det målrekordet snabbt i den takt han producerar, säger Magnus.

Elitserien startat om i kväll och egentligen är Muhrén mer intresserad av det än olika statistikligor.

– Det har varit bra med ett uppehåll och vi har tränat på ordentligt. Men det är matcherna som är roligast och nu ska det bli spännande att mäta krafterna med Vetlanda. Det blir säkert riktigt tuff. Dom verkar ha fått ordning på det mesta sedan Jonas Claesson tog över som tränare, avslutar Muhrén.

 

Mer läsning

Annons