Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén på väg till Ryssland igen

SAIK-stjärnan Magnus Muhrén kan vara på väg tillbaka till Ryssland – redan den här säsongen.

Enligt uppgifter till Sporten är det hans förra klubb Dynamo Kazan som vill värva "Murren".

– Det har jag inga kommentarer till i dagsläget, säger Muhrén.

Annons

För några år sedan var Magnus Muhrén proffs i Ryssland. 2007 kom han hem till Sandviken igen och det mesta talade för att han skulle avsluta sin karriär på hemmaplan.

Nu finns det dock uppgifter från personer med god insyn i SAIK-bandy som menar att Magnus Muhrén är på väg tillbaka till proffslivet i Ryssland.

Det ska vara hans förra klubb Dynamo Kazan (då under namnet Raketa), trea i ryska ligan förra säsongen och nyligen vinnare av Champions Cup i Edsbyn, som vill köpa loss, alternativt hyra Muhrén från hans kontrakt med SAIK. Källor som Sporten varit i kontakt med menar att ryssarna är villiga att betala summor i storleksordningen 1,5 miljoner kronor för stjärnan.

Dessutom ska Muhrén själv kunna kvittera ut en miljonlön för att lämna SAIK och flytta till Ryssland.

– Jag har inga kommentarer till det i dagsläget. Jag kan varken bekräfta eller förneka någonting just nu. Det enda jag kan säga är att jag har gällande kontrakt med SAIK, säger Magnus Muhrén.

För Sandviken skulle det förstås vara ett hårt slag att bara en månad innan seriestart tappa sin största stjärna. Men från lagledningen är det locket på just nu.

– Jag kan bara hänvisa till Arne Anderstedt, säger tränaren Ola Grönberg.

Men värvarbasen i SAIK svarar inte i telefon.

Sporten har ju tidigare berättat att Sandviken fått förfrågningar från Dynamo Kazan angående Daniel Mossberg – men då fått nobben.

Frågan är om SAIK, som har det kärvt ekonomiskt, kan motstå miljonerna från Ryssland den här gången.

Mer läsning

Annons