Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Edlund gör mål fylls kassan på

Storseger i eftermiddag.

Då skänker Christoffer Edlund pengar för varje producerat mål.

– Blir jag tillfrågad lovar jag att göra det, säger SAIK-anfallaren.

Annons

Detta är ett initiativ av SAIK-fansen som – på grund av klubbens tuffa ekonomiska situation – ordnar en insamlingskampanj i form av burkar som ställs ut i arenan för att samla in en krona för varje SAIK-mål.

Kampanjen startar under eftermiddagens match mot Katrineholm. Och elitseriens skytteligaledare Christoffer Edlund vill gärna vara med att bidra med sitt skarpa målskytte.

– Det här är ett jättefint initiativ och en bra idé, säger anfallaren som hittills svarat för mäktiga 27 mål på sex matcher.

Och själv kan han inte bara tänka sig att skänka pengar i form av gjorda mål – utan även direkt ur egen ficka för varje mål laget gör.

– Om det behövs för att rädda ekonomin, så absolut. Men jag vet inte hur eller var man lägger pengarna. Men säger föreningen att jag ska göra det eller om jag blir tillfrågad så lovar jag skänka pengar.

• Blir det här en extra morot för målskyttet?

– Nja, jag vet inte om det påverkar. Insamling eller inte – man vill ju alltid göra mål.

Och redan i eftermiddag kan klubben räkna med ett välbehövligt tillskott till kassan.

Katrineholm har hittills släppt in hela 57 mål och förlorat samtliga sex inledande elitseriematcherna. Mycket talar alltså för en stor målfabrikation i Göransson Arena.

– Ja, fast det gäller att inte underskatta dem. Men spelar vi som vi blivit tillsagda och med vårt offensiva spel så tror jag att målen kommer att trilla in, säger Edlund som jagar sitt eget – och klubbens rekord – i form av åtta gjorda mål i samma match.

 

Mer läsning

Annons