Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson får rysshjälp av hockeyagent

Patrik Nilsson kommer allt närmare proffsspel i Ryssland. Raketa Kazan har gett skyttekungen ett kontraktsförslag. – Jag var inte helt nöjd med förslaget, men det går framåt, säger Nilsson – som får hjälp av hockeyagenten Jocke Persson.

Annons

Allt pekar mot att Patrik Nilsson är förlorad för SAIK. Klubben har räknat bort honom medan skyttekungen själv är optimistisk inför den eventuella flytten till Ryssland och Raketa Kazan – samma klubb som Nilsson var nära kontrakt med i fjol, då ägaren och finansiären plötsligt försvann och proffskontraktet gled honom ur händerna.

– Det är fortfarande en bit kvar innan allt är helt klart, men det går framåt, säger Nilsson som är mitt uppe i en kontraktsförhandling med Kazan.

– Jag var inte helt nöjd med förslaget, men det känns som att det är nära.

Patrik Nilsson har, sedan några veckor tillbaka, skaffat sig en agent – och det underlättar väldigt mycket – enligt Nilsson själv:

– Jätteskönt. Nu är det han som sköter allt det där med kontraktsförhandlingen, medan jag enbart kan fokusera på det sportsliga.

Nilssons agent, Jocke Persson, tidigare ishockeyspelare i AIK och som jobbar med flertalet elitspelare i ishockey och fotboll. Bland annat tidigare Brynäsaktuelle Andreas Johansson.

Persson säger:

– Jag kom in ganska sent i det här och har bara fört en dialog med Kazan den senaste veckan.

– Det kan jag inte avslöja. De kom med ett förslag som vi inte riktigt är överrens om. Några detaljer tänker jag inte avslöja, men det handlar inte alltid om pengar.

– Det vill jag inte gå in på. Du får återkomma när allt är klart.

Patrik Nilsson själv har kontaktat de svenska spelarna i Kazan.

– Bland annat Bergwall (Andreas, förre VSK-målvakten) och det är bara positivt han har att komma med, säger Nilsson som under den gångna säsongen gjorde 114 mål totalt fördelat på 94 seriemål och 20 slutspelsmål, vilket gjorde att han slog sitt eget målrekord på 70 seriemål från säsongen innan.

Så här säger SAIK:s värvningsansvarig, Arne Anderstedt:

– Vi har helt räknat bort Patrik.

Mer läsning

Annons