Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson gör mål för SAIK

Förra säsongen gjorde han bara ett mål.

Men nu är Mikael Nilsson redan lika målfarlig som brorsan Patrik i Hammarby – efter bara en spelad match.

– Roligt att göra mål, men att vara lika med brorsan lär inte bli långvarigt, skrattar SAIK-backen.

Annons

Redan i elitseriepremiären mot Edsbyn i fredags smackade Micke Nilsson in sitt första mål för säsongen när han satte 2–0 i den 16:e minuten.

Med det målet har han faktiskt gjort lika många som sin storebror Patrik. Skyttekungen, som Hammarby värvat till sig från Ryssland, mäktade ju bara med ett mål – på straff – när hans nya klubb vann sin premiär mot Broberg med 6–5.

Men några sms eller andra pikar har inte den mer vane målgöraren Patrik fått från sin lillebror.

– Nej, hehe! Det har han inte, men lite kul är det förstås även om det inte lär blir långvarigt att vi ligger lika i skytteligan, säger Micke.

Förra säsongen blev det bara ett mål från hans klubba.

– Ja, det var på en hörna. Men fråga mig inte mot vilka det var, det minns jag inte.

Och i kvällens bortamatch mot Villa-Lidköping lär Micke Nilsson ha en del annat att tänka på än om han ska öka på sin målskörd framåt.

Precis som SAIK fick Villa en kanonstart på säsongen är man besegrade nykomlingen Katrineholm med förkrossande 15–3 på bortaplan. Och lagets anfallare Daniel Andersson hade en riktig helkväll när han dundrade in inte mindre än sju (!) mål.

– Jo det har jag hört talas om... han är en duktig bandyspelare, erkänner Nilsson.

Men SAIK kommer inte att sätta in någon extra bevakning på Daniel Andersson.

– Nej, egentligen möter man alla spelare på samma sätt – med koncentration och rätt fokus. Men självklart är han bra och det var bra gjort att göra sju mål, säger Micke Nilsson.

Inte heller SAIK:s tränare Ola Grönberg oroar sig för Villas spjutspets.

– Nej, vi kommer inte att ändra något i vårt spel eller sätta någon specialbevakning där. Vi ska förlita oss till vårt eget spel. Villa har bra fart, men vi har också många duktiga skridskoåkare, säger han.

Att matchen spelas utomhus, eftersom Lidköpings nya bandyarena inte är färdig förrän till jul, är inget som påverkar SAIK-spelarna som inte satt en fot på utebana den här säsongen.

– Nej, det är inga problem. Spela ute har man ju gjort hela livet så det är bara att gilla läget och verkligen inget man tänker på, säger Micke Nilsson.

Mer läsning

Annons