Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson ingenting för SAIK?

I dag sätter sig Patrik Nilsson på planet tillbaka till Kazan.
Och han gör det utan något kontraktsförslag från SAIK.
– De är inte intresserade, det är min spontana tanke, säger han.

Annons

Det var första gången på 72 år som Kazan, i år under namnet Dynamo Kazan, tog medalj i det ryska mästerskapet och den tredjeplatsen ska självklart firas.

Därför åker Patrik Nilsson i dag till Kazan, tillsammans med de övriga svenskarna i laget; Johan Andersson, Andreas Bergwall, Ulf Einarsson och Anders Östling.

Festen hålls i morgon kväll och på torsdagen är det sedan tänkt att klubben ska prata framtid med – i första hand – Nilsson, Andersson och Bergwall. Men vad de samtalen kan innehålla vet inte Patrik Nilsson i dagsläget.

– Jag har ingen aning om vi får nåt bud, hur stort det är i så fall eller hur klubbens satsning ser ut. Vad jag vet är det ingen svensk som skrivit på för någon rysk klubb i dagsläget, säger han.

Finanskrisen har slagit hårt mot den ryska idrotten och där det tidigare tycktes finnas outsinliga källor av rubelsedlar att ösa ur ekar nu stora hål. Patrik Nilsson räknar dock med att få ut den sista lönen och en bonus på plats i Kazan.

På fredag är det sedan dags att åka hem – och då vet han lite mer. Vad han vet redan nu är att SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt i alla fall inte hört av sig för klubbens räkning sedan de pratades vid för några veckor sedan.

Vad det betyder kan man bara spekulera i, men Patrik Nilsson har sin tolkning klar.

– De är inte intresserade, hur ska jag annars tolka det? Det är min spontana tanke i alla fall.

– En del, jag saknar inte anbud. Men jag har sagt till alla att vänta tills efter Rysslandstrippen så får jag ta tag i det då.

Patrik Nilsson i någon annan svensk klubb än SAIK, visst känns det främmande? Men samtidigt, kan Per Hellmyrs spela för Bollnäs...

– SAIK är ju nästan som min moderklubb, men måste jag byta klubb så är det så, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons