Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson skäret före Edlund – den här gången

Varken feber, magsjuka eller SAIK:s försvarare kunde stoppa Patrik Nilsson.

Med tre mål låg han bakom Hammarbys 6–4-seger i Göransson Arena.

Annons

– Jag bestämde mig för att spela strax innan avslag, sa ”Bajens” matchhjälte.

I gårdagens tidning berättade vi att Hammarbys stjärna Patrik Nilsson var tveksam till spel mot sitt gamla lag, Sandviken.

Men efter lite överläggningar och några febernedsättande piller (gissar vi) av SAIK:s läkare Bosse Renström bedömdes Nilsson vara i speldugligt skick.

– Jag bestämde mig för att åka med i bussen upp, men jag var knappt med på uppvärmningen och tog beslut om att spela strax före avslaget. Jag hade 37,6 graders feber innan matchen, men bestämde mig ändå för att spela, berättar Nilsson.

Och det skulle visa sig bli ett bra beslut av den gamle skyttekungen. Tack vare Nilsson lyckades Hammarby bli det första laget att vinna mot Sandviken i Göransson Arena i elitserien den här säsongen.

Nilsson inledde med att spela fram Jesper Erikssons till 0–1 och spädde själv på med att dunka in ett frislag till 0–2 i den 37:e minuten. Sedan gjorde Nilsson också 1–4, som indirekt blev det matchavgörande målet. I anfallet innan hade SAIK:s Daniel Mossberg blivit berövad en straff sedan han dribblat sig fri – och när spelet vände hittade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon fram till Patrik Nilsson som satte 1–4.

– Jag gjorde ingen dålig insats men jag var inte så bra som när jag är frisk, sa Nilsson.

I en händelserik andra halvlek, där SAIK fick spela med en man mindre sedan liberon Daniel Eriksson fått matchstraff med en kvart kvar av första, kom sedan målen i en strid ström. Elitseriens skyttekung Christoffer Edlund gjorde bara ett mål till reducering 3–5, och i 85:e minuten visade Patrik Nilsson sin gamla hemmapublik att han inte var nöjd utan tryckte in en hörna till 3–6.

– Vi kämpade som svin för att vinna den här matchen och vi hade det tufft när SAIK klev upp i andra halvlek. Men samtidigt fick vi flera bra kontringslägen tack vare det.

• Hur kände det att komma ”hem” och vinna mot SAIK då?

– För min egen del är det alltid roligt att komma hit och möta mina gamla lagkompisar och jag tror nog att de tycker att det är ganska kul att spela mot mig också, sa en nöjd men lite sliten Patrik Nilsson.

Därför valde han att stå över gårdagskvällens julfest – och segerfest – med lagkompisarna på Café Opera i Stockholm när Hammarbybussen hade rullat hemåt längs E4:an.

– Ja, jag åker nog hem och lägger mig så att jag är frisk till jul i stället, sa Patrik Nilsson.

Mer läsning

Annons