Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu knäar inte Muhrén

Efter skador och avstängning. I går var Magnus Muhrén tillbaka med besked igen – och det tack vare ny träning.
I går gjorde han fyra av målen när SAIK till slut enkelt besegrade Gripen/Trollhättan med 8–2 (1–1).
– Det här var första matchen i år som jag orkade 90 minuter, säger ”Murren”.

Annons

Ryggen satte stopp för spel i VM och i söndags, när SAIK fick slita för att besegra Motala på hemmaplan, var han avstängd efter utbrottet mot domaren i Kungälv i förra veckan.

Men i går var det den gamle ”Murren” som var tillbaka igen. Och han gjorde nästan som han ville mot stela och tröga hemmaförsvarare när SAIK ryckte i från och gick från 2–2 till 8–2 under matchens sista halvtimme.

Magnus Muhrén gjorde fyra av målen i andra halvlek och anledningen till spelglädjen och målfesten är enligt honom själv en ny, bättre och lite annorlunda träning.

– Eftersom jag har haft jobbigt att komma i form under hela säsongen har jag lagt om träningen lite, berättar han.

– Jag har börjat lufsa lite efter träning och match.

– Ja, jag joggar i ungefär 20 minuter efter varje pass. Det gör att jag får ur mjölksyran ur benen och får bort slaggprodukter snabbare.

– Nja, lite kort kanske efter match, men nu försöker jag vara ute lite längre tid än tidigare och det känns bättre, berättar Muhrén.

– Dessutom står jag under längre sekvenser på den här vibrationsplattan som jag använt mig av ganska länge nu. Det gör att jag får mer uthållighetsstryka i benen.

Den nya träningen har Magnus ägnat sig åt i ungefär två veckor och även om det bland vissa av lagkamraterna råder delade meningar om hur länge Muhrén verkligen joggar efter match och träning så såg i alla fall Sportens utsände i Trollhättan med egna ögon hur han just lufsade runt planen i ett antal varv.

Själva matchen var Muhrén förstås nöjd med, även om han självkritiskt menar att det borde blivit fler än fyra mål från hans klubba.

– Jag missade ju några fina lägen där. Bland borde jag ha satt straffen. Fick en bra träff på bollen, men den gick i stolpen.

Nåväl matchen var sedan länge avgjord vid den tidpunkten eftersom ställningen redan var 7–2 till SAIK. I stället var de flesta eniga om att Sandviken nu börjar hitta tillbaka till ett spel som kan räcka en bit i slutspelet.

– Vi visade ett helt annat tålamod i dag än tidigare, tyckte både Magnus Muhrén och tränaren Ola Grönberg.

Och Grönberg kände på sig att siffrorna skulle rasa i väg mot slutet av matchen.

– Ja, när Gripen gick på så hårt i första halvlek anade jag att de skulle bli trötta i andra halvlek.

Så blev det, för efter förre SAIK:aren Marcus Sixtenssons 2–2-kvittering på straff sex minuter in på andra halvlek tog Sandviken över matchen och körde över stackars Gripen som i och med förlusten nu är under nedflyttningsstrecket.

SAIK – dom åkte hemåt för att ladda för viktig match mot Hammarby på Jernvallen på fredag.

Mer läsning

Annons