Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Grönberg till ny attack mot domaren

SAIK kryssade för första gången den här säsongen. Eftersnacket kom dock att handla om domarinsatsen.
– Hugg och slag tillåts och spelarna vet ju inte vad de ska göra därute, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg efter 3–3 (2–2) borta mot Broberg.

Annons

Under matchens gång fick han ett par tillsägelser för att han kommenterade några av de förseelser som domarna valde att släppa.

Och efter matchen tog Ola Grönberg ett snack med domartrion i domarrummet.

– Jag känner att det är läge att ta ett snack med domarna. Hugg och slag tillåts hela tiden och vi var lika goda kålsupare. Spelarna vet ju inte vad som gäller och vad de ska göra därute, säger Ola Grönberg och fortsätter:

– Den här typen av spel är inte roligt. I hockey blir det utvisningar för slag och så vidare, men det gäller tydligen inte i bandy. Vi kanske är enögda, men det tror jag inte.

Domaren Thomas Nordin ville först inte kommentera sin och sina kollegers insats, men han ändrade sig snabbt.

– Jag kan säga att det var en tuff, rolig och fartfylld match att döma. Det var mycket kamp. Som domare går det inte att slappna av en enda sekund, säger Nordin med bestämd ton.

SAIK:s målvakt Joel Othén höll med sin tränare.

– Det var en konstig nivå på matchen. Det var slag och fasthållningar åt båda håll. Vi krigar in i det sista och lyckas få en poäng till slut. Det känns skönt ändå, säger Othén.

På grund av alla avblåsningar blev det en ryckig match. SAIK gick fram till 2–0 och såg ut att ha läget under fullständig kontroll.

Men Broberg repade mod, vände på steken och var på väg mot två poäng. Joel Othén höll SAIK kvar i matchen, han fick göra ett par svettiga räddningar vid ställningen 3–2.

– De hade några hyfsade lägen som jag lyckades rädda. Det var egentligen inga märkvärdiga räddningar, konstaterar Othén lugnt.

Efter drygt 64 minuter valde Ola Grönberg att ta time out, ett beslut han var belåten med efteråt.

– Vi gör totalt sett en konstig match. Vi tappar boll och går bort oss i fel lägen. Men efter vår time out blev det väldigt stor skillnad. Med två anfallare och tre mittfältare hittade vi tillbaka till vår normala standard, säger Grönberg.

I den 81:a minuten fick Magnus Muhrén helt plötsligt ett friläge. Han pangade upp bollen i nättaket och säsongens första kryss var ett faktum.

– Det måste vi ändå vara nöjda med. Under alla år jag spelat i A-laget har vi haft bekymmer här uppe. Den här poängen kan bli väldigt betydelsefull i slutändan, säger Daniel Berlin som assisterade till SAIK:s samtliga tre mål.

Matchens första 20 minuter får SAIK ta med sig till fredagens hemmamöte med tabelltrean Sirius från Uppsala.

– Fram till 2–0 visade vi bra tålamod och vi har många vassa skottlägen. Sedan tycker jag att Broberg får två konstiga mål, vilket beror på att vi slappnar av lite och tappar fokus, säger Grönberg.

Han var trots allt på gott humör när han lämnade Hällåsen.

– Vi ska veta att det här är en otroligt svår bortamatch. Broberg är ett bra lag. Därför är jag nöjd med en poäng.

 

Mer läsning

Annons