Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén borta – då tog Wikgren chansen

Med Joel Othén i sjukbädden fick Johan Wikgren chansen mellan stolparna.

Och han tog den.

– Jodå, det gick väl okej, säger han med ett leende efter 5–1 borta mot IFK Vänersborg.

Annons

Nervöst.

Det är så Johan Wikgren sammanfattar gårdagens säsongsdebut mot IFK Vänersborg på bortais. Och inte undra på att ynglingen skakade tänder.

– Jag har ju bara stått i U20-matcher den här säsongen. Sedan har man tränat, tränat och tränat, och då vet man inte riktigt vart man står.

Men han stod mellan stolparna. Och där stod han stabilt, från matchminut ett och till dess att domaren Johan Anderzen blåste av den något avslagna tillställningen i Arena Vänersborg.

– Det var faktiskt ganska lugnt och stabilt även om jag var väldigt nervös både innan och under match. Men sedan har man ju världens bästa backar framför sig också, säger Johan Wikgren som inte mäter längre än 173 centimeter över marken.

Men spänst, det har han. Det fick vi se i slutskedet av matchen då hemmalagets Johan Koch försökte skottlobba in bollen i mål då Wikgren stod långt ut.

Men 19-åringen slängde sig på fotbollsmanér och räddade ut till hörna.

– Det kändes som om jag tog chansen i dag.

– Men jag hade lite för dåliga utkast, och kanske lite för dåligt snack, fortsätter han.

Matchen i övrigt då? Nja, stålmännen gick inte riktigt att känna igen i den första akten där faktiskt IFK Vänersborg hade ett litet, med betoning på litet, grepp om.

Men lite signifikativt för ett lag i botten lyckades man inte göra mål. Om inte bollen gick utanför SAIK-målet, så stod ju naturligtvis Johan Wikgren i vägen.

– Det var mycket ställningskrig i första halvlek. De spelade väldigt lågt och därför lyckades vi inte skapa så mycket. I paus pratade vi om att vi skulle försöka belasta dem och få dem att förflytta sig mer, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Den ändrade taktiken föll väl ut och gav betalt per omgående då Daniel ”Zeke” Eriksson bombade in ledningsmålet via hörna. Dock lyckades hemmalaget kvittera strax därefter.

Men IFK:s lyft skulle visa sig bara vara en tillfällighet.

Sandvikens rutin blev avgörande, även om laget såg ut att gå på halvfart. Spelare som Daniel Mossberg, Misha Svechnikov och Christoffer Edlund för att nämna några, gjorde vad de skulle – inte mer.

Bästa lagdelen i Sandviken denna afton var den defensiva med Johan Wikgren i mål. Och han tog som sagt sin chans i går, återstår att se om Thony Lindquist ger honom förnyat förtroende till nästa match.

Det sägs ju att man aldrig ska ändra på ett vinnande lag ...

Daniel Berggren

Mer läsning

Annons