Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén får vänta på comebacken

Knäopererade SAIK-målvakten Joel Othén, 24, blir borta några veckor till. Nu är det en sträckning i låret som ställer till det. Irriterande, tycker Othén.

– Jag är så jäkla spelsugen!

Annons

I två säsonger fick Joel Othén stå ut med smärtan i knäet innan det i våras äntligen var dags att göra något åt problemet. Othén fick ett nytt korsband – i form av en sena från hans eget baklår – inopererat i knäet och av allt att döma gick operationen bra. Efter ett halvårs rehabträning har han inga känningar i knäet.

Istället har andra problem dykt upp.

– En sträckning i baksidan av låret har gjort att jag fått ta det lite lugnt ett tag, berättar han.

Det är det opererade benet det handlar om men enligt Joel Othén är en försvagning i baksidan en normal följd när en sena plockas bort från låret. Fortsatt träning ska lösa problemet och ingen anledning till oro, alltså. Då har han större problem med bandyabstinensen.

– Jag är så jäkla spelsugen. Jag har sett X antal matcher från sidan nu och det ska bli väldigt kul när det är dags igen, säger han.

Tidigare har det pratats om eventuell comeback i Svenska Cupen i Västerås om en och en halv vecka.

– Jag börjar på is igen nu i veckan och förhoppningsvis kan jag köra på skapligt nästa vecka och sedan så får vi se hur det ser ut inför Svenska Cupen. Men det är långt till seriestarten och en lång säsong så man får tänka sig för lite innan man kör på för hårt, säger han.

Det han sett av sitt lag hittills på försäsongen gör honom full av tillförsikt inför det som komma skall i vinter. Inte minst insatsen i Champions Cup i Edsbyn i helgen var av bästa märke, menar Othén.

– Det verkar lovande. Framför allt försvarade vi oss väldigt bra, säger han.

Mer läsning

Annons