Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén höll emot - SAIK vidare

Västerås satsade allt på ett kort och pressade SAIK – i en halvlek.

Joel Othéns superräddningar fick fart på SAIK-maskinen. Och till slut fixades biljetten till SM-semifinalen utan bekymmer.

Annons

– Jag höjer mig automatiskt när det är slutspel, säger Othén efter 6–1-segern och 3–0 i matcher mot Västerås.

Även om segermarginalen blev större än i torsdags (7–3 då), såg det ett tag aningen problematiskt ut för SAIK i det tredje kvartsfinalmötet med Västerås.

Mesta mästarna startade matchen klart bäst, och efter att lagen gjort varsitt mål kändes det som en tidsfråga innan Västerås skulle gå upp i ledningen.

Men Joel Othén stod i vägen – varje gång.

– Det kändes helt okej, säger han lugnt efter matchen.

• Helt okej? Det här måste vara en av dina bästa matcher den här säsongen.

– Jo, kanske. Men jag måste ju också göra nåt ibland (skratt). Det är väl så, att jag höjer mig automatiskt när det är slutspel. Man blir mer skärpt. Det är så många matcher i serien, att det inte går att hålla koncentrationen uppe hela tiden.

SAIK-målvakten briljerade med snabba sidledsförflyttningar och ett antal läckra benparader under den första halvleken.

VSK var riktigt nära att ta ledningen redan efter tre minuter, men Othén stoppade Jonas Nilssons skott.

– Jag såg bollen sent. Det var en bra räddning, och sedan fortsatte det bara. Samtidigt skötte sig försvaret väldigt bra, säger Othén och fortsätter:

– I första halvleken såg vi lite sega ut, men vi jobbade oss in i matchen och lät dom inte få så stora ytor att spela på. De körde slut på sig i första halvleken. Vi var kalla och behöll tålamodet.

Efter en halvtimme var SAIK-maskinen sig lik igen och VSK började tryckas tillbaka. I den 43:e minuten kom också 2–1-målet, genom Daniel Bäck. Ett mål som SAIK surfade vidare på i den andra halvleken, där Christoffer Edlund tidigt satte 3–1. Västerås orkade inte komma tillbaka efter det baklängesmålet.

– Det kändes väldigt skönt att få 2–1-målet så pass sent i första halvleken. Annars hade ineffektiviteten kunnat sätta sig i skallen, säger Othén.

Nu väntar Edsbyn eller Hammarby i semifinalspelet, som inleds på lördag. Edsbyn vann med 2–1 efter förlängning i går och leder med 2–1 i matcher, inför morgondagens fjärde kvartsfinalmatch på Zinkensdamm.

För Othéns del spelar det ingen roll vilket lag SAIK får i semifinalen.

– Det kvittar faktiskt. Det är två jämnbra lag och jag tycker inte att det ena laget skulle vara lättare än det andra. På ett sätt kan det vara skönt att möta Edsbyn inomhus, men samtidigt är det häftigt att spela på Zinken när det är slutspel. Det är det näst bästa efter en SM-final, säger Joel Othén.

SAIK är på god väg dit.

Mer läsning

Annons