Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-O Strand redan spelklar efter sin skada

P-O Strand skadade sig på den sista träningen inför säsongen och det såg riktigt illa ut till en början. Men skadan var inte så allvarlig som man först trodde och han kan spela i dagens match.
– Jag har tränat med laget fullt ut några träningar nu, säger han.

Annons

Det var på träningen inför premiärmatchen mot Västerås som Strand skar upp foten så illa efter att ha fått en skridskoskena genom sin egen skridsko att han blev tvungen att åka med ambulans till sjukhus.

– Vi körde en frilägsträning och jag fick målvaktens skridsko över min egen. Han slajdade ut med benet och man känner direkt att nånting är fel. Jag har fått sånna skador förr på vristen så man vet vad det handlar om.

Till en början såg det inte alls bra ut, men turligt nog skadades han inte allvarligt.

– Det kändes som en vanlig smäll. Jag upplevde det inte som farligt, men det kom mycket blod. De kollade så att ingen sena hade skadats och sen syddes det. De kollade om jag tappat känseln, men skadan var mest ytlig.

Det är dock osäkert om Strand kommer att få spela i matchen trots att han är spelklar.

– Får vi loss Marcus Wedin från Skutskär till den här matchen kommer vi att vila P-O en match till, säger tränaren Ola Grönberg.

Marcus Wedin har varit inlånad från Skutskär under inledningen av säsongen när SAIK hade det tufft på skadefronten. Även i dagens match kommer SAIK att ha några frågetecken. Förutom Strand är det också osäkert om den unge backen Jacob Erlandsson kommer att spela. Kan inte Erlandsson spela så kommer Micke Nilsson kliva som back.

– Han gjorde det väldigt bra senast, berömmer Grönberg.

P-O Strand känner sig dock inte helt i form än.

– Det var ju lite över en vecka sedan det hände. Det känns okej nu, men jag är ju inte helt hundra. Man tappar självklart lite form jämfört med de andra spelarna, men det känns absolut som om foten håller om jag spelar. Foten sväller upp efter att jag tagit av mig skridskon, så under matchen ska det inte vara något problem. Smällen får man ta efteråt i så fall, säger Strand.

Trots att han inte varit med under säsongsinledningen är han fortfarande nöjd med SAIK:s insatser.

– Jag tycker vi har börjat jättebra. I bortamatchen mot Bollnäs gjorde vi en mycket bra insats och med tanke på skadorna vi haft så är det kanon att vi kunnat spela som vi gjort.

Mer läsning

Annons