Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Södergren gör comeback i SAIK

Efter ett års uppehåll från bandyn gör Patrik Södergren comeback – och från och med i morgon kommer han att träna med SAIK.
– Nu är det träningarna som gäller, sen får vi se om det blir matcher också, säger han.

Annons

Efter tolv säsonger i SAIK hade den då 36-årige Patrik Södergrens motivation tagit slut, och efter säsongen 06/07 bestämde han sig för att sluta med bandyn.
– Jag känner helt enkelt inget särskilt sug efter att lira längre, sa han då.
Men efter ett år med skridskorna på hyllan har sugit kommit tillbaka och imorgon gör veteranen med fyra SM-guld och två VM-guld i bagaget comeback i SAIK.
– Längtan efter skridskorna blev för stor, flinar han.
– Nu ska det bli jätteroligt att träna igen.
Men i nuläget rör det sig bara om träningar – matchformen är för långt borta, menar Södergren.
– Det kanske blir spel framöver men just nu är det träningarna som gäller.

– Nej, det dröjer nog ett tag i sådana fall.

SAIK har tappat flera rutinerade spelare inför årets säsong, däribland skyttekungen Patrik Nilsson, Daniel "Zeke" Eriksson och Stefan ”Pumpen” Andersson, och har i stället för att värva nytt valt att satsa på sina yngre spelare.
Men inför den stundande elitserien tog klubben kontakt med Patrik Södergren om en eventuell comeback – och SAIK-tränaren Ola Grönberg hoppas på spel från Södergren inom en snar framtid.
– En spelare med hans rutin kommer att ha mycket att tillföra laget och de yngre spelarna. Och om jag känner honom rätt så finns det inga tvivel på om han kommer att spela eller inte, säger Grönberg.
– Det kan komma att ta lite tid men med rätt träning så kommer han att vara i speldugligt skick snart. Om inte till premiären så någon gång framöver. Sen återstår det ju att se hur mycket han kommer att spela, fortsätter SAIK-tränaren.

Den sjunde november drar elitseriebandyn igång för SAIK när laget möter Västerås hemma på Jernvallen.

Mer läsning

Annons