Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson straffar motståndarna

Han ersätter inte bara skadade Christoffer Edlund som målglad anfallare i Sandvikens AIK. Erik Pettersson sätter straffar som kan göra vilken skyttekung som helst avundsjuk. Och han är bara 16 år...

– Jag har alltid skjutit straffar. Det kanske blir någon mot Västerås också, säger Erik inför eftermiddagens toppmatch i ABB Arena.

Annons

Edlund har varit förstavalet när SAIK får straffar. För det mesta har han dragit in dom men det har också blivit några missar. Mikko Aarni fick sedan chansen när Edlund skadade sig men missade. Då tröttnade tränaren Thony Lindquist.

Här går det inte att vara försiktig...

– Det var bara att beordra fram Erik. Han har ett sådant grymt tillslag på bollen och när han är inne i ett sådan stim som nu så får han fortsätta, förklarar SAIK-tränaren.

Ingen kan heller vara besviken på det sättet han har förvaltat förtroendet. Tre straffar och tre mål är facit.

– En i World Cup mot Sirius och sedan två i serien – mot Gais och senast mot Tillberga. Det är inget att tveka över utan jag är glad att dom litar på mig, säger Erik.

Han har alltid tagit hand om straffarna i alla lag han har spelat i. Både i pojk- och juniorsammanhang. Men det är en annan sak som 16-åring att gå in i seniorsammanhang och stänka in bollarna.

– Lite pirrigt är det väl. Men det ska det vara också. Jag har väl inte direkt något knep annat än att sikta och skjuta hårt. Går den på mål får målvakten svårt att hinna med. Lite coolt är det i alla fall för så många 16-åringar kanske inte får den möjligheten.

Men han kan inte bara göra mål på straff. Totalt har det blivit fem fullträffar efter tre spelmål också på sex matcher. Och då ska vi komma ihåg att Erik har hittat rätt i svåra bortamatcher mot både Villa och Hammarby. Inte vilket dussinmotstånd som helst alltså.

– Jag trodde kanske att jag skulle kunna göra något mål men fem på sex matcher är nog något mer än väntat. Men det är skitkul att vara med och få chansen att producera.

I eftermiddag väntar nästa toppmotståndare i en svår bortamatch då Sandviken beger sig till Västerås.

– Låter hur roligt som helst. Västerås har varit bra hemma och förhoppningsvis blir det drag på läktarna med mycket folk en lördag. Hoppas vi får en straff också, säger Erik.

Som sagt – någon vanlig 16-åring är inte den här killen från Söderfors.

Mer läsning

Annons