Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så skönt att äntligen få träna i en egen arena

Vi ska inte säga att Sandvikenborna sprang man ur huse för att se SAIK köra sitt första ispass i Göransson arena.

Det var åtta stycken tappra på läktarplats i går eftermiddag när säsongspremiären klarades av.

Men spelarna var desto ivrigare...

Annons

– Det här har vi längtat efter ett tag nu. Det är klart att det är jättestor skillnad jämfört med ishallen, sa Daniel Berlin.

SAIK har spelat fyra matcher utan att träna på den stora isytan en enda gång. Ändå blev det tre segrar i svenska cupen i helgen och vidare avancemang.

– Jag tyckte vi gjorde det jättebra. Får vi träna här i några veckor på det vi verkligen vill och behöver kan vi ställa lite högre krav också, fortsatte SAIK:s lagkapten.

Isen i Göransson låg blank och fin i går. SAIK har vetat om förutsättningarna en längre tid där ekonomiska aspekter gjorde att arenan inte spolats upp förrän nu. Men det ska inte vara någon katastrof eller påverka någonting. Just nu ligger SAIK efter de lag som varit igång i en månads tid.

– Det finns ingen anledning att ödsla energi på det. Vi har tillräckligt med tid på oss för att komma riktigt bra förberedda när seriespelet inleds. Det är ju ett tag kvar till dess.

Efter helgens matchande valde SAIK-ledningen att ta det mycket lugnt. Lite lagom tvåmålsspel mot små målburar och bara skaka loss lite då tre matcher på lika många dagar satt kvar i benen.

– Vi kommer att köra ett pass om dagen veckan ut och så matchen mot Bollnäs på onsdag kväll då. Det är skönt att vi är på plats här nu och det är klart att träningarna blir mycket mer likt riktig bandy här inne. Vi kommer att nöta lite på det långa spelet som ju är omöjligt att göra i rinkmiljö, sa assisterande tränaren Peter Isaksson.

Efter matchen på onsdag tränar SAIK både torsdag och fredag. Då saknas dock landslagsmännen Daniel Berlin, Daniel Mossberg och Linus Pettersson som är på blågult uppdrag. Det samma gäller Mikko Aarni som dock får dra på sin finska landslagströja.

I övrigt noterar vi från arenapremiären...

...att TedHaraldsson var allra först ut på isen tätt följd av Mikko Aarni och Linus ”Lusen” Pettersson.

...att ”Lusen” var lika snabb av isen igen. Bara minuten senare. Skadad?

– Nä, första skottet så gick klubban av. Det kommer att bli en dyr säsong det här, sa landslagsbacken.

...att Christoffer Edlund också var med på isen. SAIK:s anfallsess är dock skadad och det tar ett tag innan han är tillbaka i full träning och redo att spela match.

– Det tar nog minst några veckor till i alla fall. Men det är kul att vara med och känna på isen. Inne i hallen där det är så litet har jag inte kunnat vara med utan att störa. Här finns det isytor som jag kan glida runt på, sa Edlund innan han visade att skottet finns kvar och bombade in en kanon i nättaket.

...alla inte var riktigt lika snabba ut på isen. Veteranen Misha Sveshnikov satt kvar längst i omklädningsrummet innan han klev in i Göransson arena för sitt första ispass som SAIK:are.

...att nya ytterhalven Erik Säfström hade fått ledigt och var kvar hemma i Örebro där SAIK cupspelat i helgen. Han är tillbaka i laget i dag.

...vi såg gaml e hjälten Henrik Hagberg på plats för att titta att allting såg bra ut inför veteranlagets första träning i arenan som genomförs i dag.

Mer läsning

Annons