Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfström valde SAIK – det ångrar han inte

Han valde till slut mellan SAIK och Västerås SK när han skulle lämna Örebro inför den här säsongen.

Erik Säfström var ett jagat löfte.

– Jag ångrar verkligen inte att det blev Sandviken men vi får väl se efter den här kvartsfinalserien mot VSK om jag valde rätt, skrattar Erik inför del två i kväll.

Annons

I tisdags gjorde han sin första slutspelsmatch någonsin när SAIK till slut vann i Västerås med 4–3 efter mål i förlängningen av Daniel Berlin.

– Det har jag längtat efter hela säsongen och det var faktiskt skillnad jämfört med en vanlig seriematch. Här spelar vi ju inte om poäng utan det är bara matchsegrar som räknas. Det var lite tuffare och det märktes absolut att det var mycket som stod på spel. Det var en häftig upplevelse och nu vill man ha mera.

Redan för ett knappt år sedan när han klev upp i seriesystemet ville han till ett lag som skulle gå långt i ett slutspel. Efter att ha haft väldigt många lag att välja mellan återstod till slut SAIK och Västerås.

SAIK vann dragkampen och Erik har fått precis den utveckling har var ute efter. En ordinarie plats i ett stjärnspäckat lag som till slut vann serien överlägset och som extra krydda blev han uttagen som reserv till det svenska VM-laget i vintras.

– Just det får man ta med en nypa salt. Men jag är nöjd med min säsong och vad laget har presterat i seriespelet. Nu börjar ju dessutom den roligaste delen av hela säsongen.

Några premiärnerver såg vi inte till i tisdags och Erik var definitivt ingen blyg slutspelsnykomling där han härjade friskt från sin ytterhalvsposition.

– Enligt mitt sätt att se så var han planens absolut bästa spelare, summerade SAIK-tränaren Thony Lindquist bestämt.

Själv är Erik nöjd med sin insats i första kvarten.

– Ja, det gick väl okej och det är alltid roligt att bli uppskattad. Jag får väl ta med mig Thonys beröm även om vi inte kan vara helt nöjd med laginsatsen. Det mesta kan faktiskt bli bättre för det var kanske så att VSK var minst lika bra som oss och lite tur hade vi kanske.

Men hemma i Göransson arena i kväll ska det bli andra takter. Det är bara Villa och Hammarby – i en för SAIK betydelselös match för någon vecka sedan – som har betvingat stålmännen i deras egen borg.

– Det blir garanterat bättre. Här hemma känner vi oss grymt starka och är trygga i det vi gör. Vi har pratat igenom det som inte var bra senast och ska rätta till det, säger Erik beslutsamt.

Själv räcker det med att komma upp i samma standard som senast då han överglänste sina mera namnkunniga kompisar som Svechnikov, Mossberg, Edlund och Berlin där det finns mycket mera att ta fram.

Mer läsning

Annons