Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK cupmästare efter imponerade spel

SAIK imponerade stort då man vann Svenska Cupens final mot Hammarby med förkrossande 8–3 (1–2). Tränare Ola Grönberg var mycket nöjd med sitt lags prestation i cupen.
– Det var riktigt roligt måste jag säga. Jag kände att vi skulle fixa det här, vi har ett starkare kollektiv än Hammarby, säger han och man kunde riktigt se hur nöjd han var efter matchen.

Annons

Om finalen bjöd på bra och fartfylld bandy, så var morgonens semifinal lite av ett sömnpiller. Motståndarna Vänersborg kunde ha fått en smakstart då man fick straff i den 6:e minuten. En straff som duktige målvakten Johan Wikgren tog.

– Den räddningen blev lite av en väckarklocka för oss, säger Ola och ville passa på att ge juniormålvakterna lite extra plus.

– De har gjort en kanonturnering och det är skönt att se att återväxten på målvaktssidan, det ser lovande ut.

Efter den räddningen så kunde SAIK ta ledningen genom Mikko Aarni, efter fint förarbete av Daniel Berlin. Några minuter innan halvtid så ökade Christoffer Edlund på ledningen och då kändes det att matchen allt mer gick över till SAIK.

– Vi kontrollerar matchen i andra halvlek, fortsätter Ola som fick se ett betydligt mer skärpt SAIK i andra halvlek och man gjorde även tre mål till och finalplatsen var aldrig riktigt hotad.

I finalen ställdes man mot Hammarby som enkelt slog Sirius i sin semifinal (8–1) och det var just Hammarby som öppnade finalen bäst. Man hittade igenom gång på gång med djupledspassningar och tog också ledningen genom David Karlsson. Man hade även en boll till inne vid ställningen 0–1 men det dömdes bort och i anfallet efter serverade Magnus Muhrén en perfekt passning till Mikko Aarni som stänkte dit kvitteringen. Hammarby återtog dock ledningen ganska direkt, åter igen hittade Patrik Nilsson igenom med en passning till Rickard Koch den här gången.

– Vi är för långt ifrån varandra i försvarsspelet i första halvlek. Något vi ändrade i andra och det märktes väl, säger Ola, som inte kan klaga på de sista 30 minuterna. Christoffer Edlund fixade både 2–2 och 3–2 i början av andra. Hammarby stack förvisso upp i en kontring och kunde kvittera med 14 minuter kvar. Men Ola var inte direkt orolig:

– Jag kände hela tiden att vi skulle greja det. Men det var ju chanser åt båda håll, så helt säker kunde man ju aldrig vara.

Daniel Mossberg inledde målgörandet som kom att avgöra den här finalen. I fint samarbete med Ted Haraldsson satte Mossberg 4–3 med 10 minuter kvar. Sen gick det fort. Edlund satte sitt tredje mål i och med 5–3, ett mål som tog musten ur Hammarby. SAIK spelade verkligen fartfyllt nu och i takt med att Hammarby lade av, ramlade målen in. Christoffer Edlund gjorde fyra mål i finalen och kom upp i 17 fullträffar under hela cupen.

– Jag tänker inte så mycket på det. Det viktiga är att vi som lag fungerar både defensivt och offensivt. I dag visade vi verkligen hur bra vi kan vara då allt stämmer, säger en nöjd Edlund som på frågan hur högt han rankar ett cupguld svarar:

– Jag vet inte. Jag har ju aldrig vunnit något i ett klubblag så visst känns det väl bra men samtidigt så är det viktigaste med en sån här turnering, att få möjligheten att träna på saker i spelet. Men visst, det är alltid roligt att vinna, avslutar han.

Detta var SAIK:s andra titel i Svenska Cupen. Den första tog man 2006.

Nästa turnering som man deltar i, är World Cup som spelas i Göransson Arena och efter vad man har sett denna helg, så får nog SAIK räkna sig till att vara den främsta svenska utmanaren till de ryska lagen.

1–0 (9) Mikko Aarni, 2–0 (26) Christoffer Edlund, 3–0 (44) Kalle Mårtensson, 4–0 (51) Daniel Mossberg, 5–0 (57) Christoffer Edlund.

0–1 (5) David Karlsson, 1–1 (9) Mikko Aarni, 1–2 (11) Richard Koch.

2–2 (33) Christoffer Edlund, 3–2 (37) Christoffer Edlund, 3–3 (46) David Karlsson, 4–3 (49) Daniel Mossberg, 5–3 (52) Christoffer Edlund, 6–3 (53) Alexander Driagin, 7–3 (57) Christoffer Edlund, 8–3 (60) Magnus Muhrén.

3x6 min. 4x6 min.

Mer läsning

Annons