Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK har helt räknat bort Patrik Nilsson – och värvat lillbrorsan Mikael

SAIK blir inte av med Nilssonsläktet. När storebror Patrik Nilsson sticker till Ryssland tar lillebror Mikael över. Tillsammans med P-O Strand från Skutskär har Mikael Nilsson skrivit på för klubben. – Känns kanon att vara tillbaka, säger den 24-åriga back/mittfältaren.

Annons

Trots utlovande om en spikat trupp och inga nyförvärv utifrån, blev det till slut ohållbart när både Patrik Nilsson och Stefan "Pumpen" Andersson lämnar SAIK (för klubben har faktiskt helt räknat bort Nilsson).

– Trots att vi har många ungdomar som skött sig otroligt bra, var vi tvungna, säger klubbens värvningsansvarige Arne Anderstedt.

Men tro inte att SAIK blir utan en Nilsson.

Patrik Nilssons brorsa Mikael är ett av två nyförvärv som SAIK har gjort klart med.

– Det känns kanon att vara tillbaka, säger 24-åriga Mikael Nilsson som spenderade den gångna säsongen i Broberg.

– Jag fick en förfrågan som lät bra, berättar han och beskriver sig själv som en kraftfull, allround spelare.

– Nu är det ju inte helt klart, men jag hoppas det blir nåt för hans skull. Och det är ju såklart ett tapp, men å andra sidan får vi andra ta och kliva fram.

Men det är dock inte Mikael som ska fylla det tomrum brorsan troligen kommer lämna efter sig. Den rollen är vikt åt det andra nyförvärvet, P-O Strand från Skutskär – som redan var påtänkt att ersätta Patrik Nilsson i fjol. Men för Patrik Nilsson blev det inget proffskontrakt – likaså inget elitseriekontrakt för Strand.

– Då visste jag vad som gällde, men det är klart att man blev besviken.

– Jaa och det blir inte lätt. Men egentligen är det väl tänkt att de som spelade förra säsongen ska ersätta honom och jag ska fylla på efter dem, säger 30-åriga Strand som tillsammans med Mikael Nilsson anslutit till lagets försäsongsträning med övriga truppen. Samma trupp som nu definitivt är spikad.

– Ja, nu ska vi inte ta in någon till, lovar Arne Anderstedt.

Mer läsning

Annons