Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK i motvind redan från början

Guldtippade Sandviken åkte på en rejäl smäll direkt i premiären.

Sirius vann – med solklara 5–1 – i hällregnet på Studenternas i Uppsala.

– Vi hamnade lite snett redan från första minuten, sa SAIK:s supervärvning Misha Svechnikov.

Annons

Tidigare i veckan fick experter och elitserielagen själva tippa vilka som blir svenska mästare i bandy. Sandvikens AIK utropades till favorit, men det favoritskapet såg man inte skymten av i går.

Christian Mickelsson, tidigare i Edsbyn, åkte sig fri två gånger om i matchinledningen och snickrade ihop en 2–0-ledning till Sirius.

Ett underläge som SAIK aldrig lyckades hämta sig från.

– Det kändes som om de var mer taggade och bättre förberedda. Vi insåg allvaret för sent, både fysiskt och mentalt, menade Misha Svechnikov.

Misha är den som ska styra SAIK:s spel på mitten, men varken han eller någon annan såg förberedd ut på vädret, vinden eller Sirius kompakta mittfält och lyckade långbollar.

Ett annat nyförvärv, vänsterhalven Erik Säfström från Örebro, menade att SAIK visserligen hade en matchplan för de yttre förhållanden, det blåste och spöregnade mest hela tiden.

– Vi visste att det kunde bli så här. Men de hade medvinden i första och fick två snabba mål, sa han efter sin första elitseriematch.

SAIK fick alltså tidigt jobba i motvind – i dubbel bemärkelse. Och en del av matchplanen som gick ut på att jaga hörnor lyckades visserligen riktigt bra. Men någon utdelning blev det inte på någon av totalt elva hörnor.

Sirius fick däremot full utdelning direkt när Andreas Werner klippte in lagets första hörna, som betydde 3–0 i 19:e minuten.

– Vi försökte kämpa och spela långa bollar från ”Zeke”. Men det är inte i dag, en regnmatch i slutet av oktober, som vi ska vara som bäst, menade Erik Säfström.

• Vad tyckte du om din egen match?

– Det var svårt, bollen studsade och hoppade och jag hamnade någonstans mittemellan i första halvlek – och var riktigt dålig då.

• Kändes det kört efter första halvlek då ni låg under med 4–1?

– Nej, det tycker jag inte. Vi gav inte upp utan försökte spela och skapa i andra halvlek när vi hade vinden i ryggen.

Men i stället för ett snabbt SAIK-mål och kontakt slet sig Christian Mickelsson fri ännu en gång och satte sitt tredje mål fram till 5–1. Han fick en chans till att öka sin målskörd, men Joel Othén visade att takterna från World Cup sitter i och klistrade den straff som Mickelsson sköt i 53:e minuten.

Misha Svechnikov satt och funderade i omklädningsrummet efter matchen och analyserade förlusten vidare:

– Elitserien är så pass jämn att det kan bli så här. Vi måste vara beredda på många tuffa matcher den här säsongen. Det är bara att träna mer och bättre, sa han.

Mer läsning

Annons