Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK inleder Champions cup mot Dynamo Moskva

I eftermiddag drar Champions cup i gång för SAIK.

– Det ska bli häftigt att möta Dynamo, säger tränaren Thony Lindquist.

Annons

Ja visst, det är ju inte vilket lag som helst som väntar Thonys tappra stålmän i inledningsmatchen på försäsongsturneringen i Edsbyn. I fjol blev Dynamo Moskva ryska mästare, men klubben har till den här säsongen tappat en hel del spelare, varav en är Misha Svechnikov som bekant återfinns i SAIK.

Trots det är Thony Lindquist full av beundran över det ryska motståndet.

– Jag tror att de har nio spelare som någon gång har spelat i det ryska landslaget. Jag lovar, i morgon kommer det att gå fort, säger han.

I går var SAIK träningsledigt för att vara maximalt utvilat till helgens drabbningar. I Edsbyn kommer SAIK att spela fyra matcher (fulltid) på fyra dagar. I fjol slutade Sandviken trea i turneringen – en placering som lär bli svår att försvara i år.

– Vi vill i första hand ha bra innehåll i våra matcher. Det viktigaste är inte alltid att vinna.

Förutom Dynnamo Moskva kommer SAIK i gruppspelet att möta Bollnäs och Vetlanda.

– Jag hade hellre sett att vi mött andra lag, säger Lindquist apropå att SAIK redan har spelat mot nämnda motståndare tidigare under försäsongen.

Sedan matchen i förra veckan mot Bollnäs (förlust 3–4) görs en ändring. Daniel ”Zeke” Eriksson är tillbaka i laget. I övrigt är det samma trupp som då. Christoffer Edlund har fortfarande besvär av sin knäskada och avstår spel i helgen liksom Daniel Bäck.

Så här spelar SAIK i eftermiddag: Joel Othén (mv) – Niklas Stjärnlöf, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Daniel Eriksson, Erik Säfström – Daniel Berlin, Daniel Mossberg, Misha Svechnikov – Ted Haraldsson – Mikko Aarni.

Avbytare: Johan Wikgren (mv), Erik Pettersson, Dennis Henriksen, Mikael Nilsson, David Brodén.

Mer läsning

Annons