Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK jagar nytt segerrekord

Efter tio raka segrar jagar SAIK nya rekord.

Men Broberg kan sätta stopp för sviten redan i morgon.

– Vi har vunnit förut på Hällåsen och är tillräckligt tokiga för att tro att vi kan göra det igen, säger Brobergs tränare Svenne Olsson.

Annons

Sedan hemmaförlusten mot Villa 17 november har SAIK radat upp segrar. Efter 14–0-krossen på Boltic senast är sviten nu uppe i tio raka, och laget börjar närma sig klubbens rekordböcker.

Efter en koll i just dessa böcker visar det sig att den längsta segersviten stannade på 13 matcher. Tolv av dem spelades under våren 2003, som slutade med SM-guld på Studenternas, och följdes upp med ytterligare en segermatch i inledningen av nästkommande säsong.

Men något svenskt rekord är det inte. VSK:s klubbrekord ligger till exempel på 15 raka segrar (1946-48) och med tanke på alla bandydynastier som regerat genom åren kan det säkert finnas längre sviter nånstans.

Hur som helst, SAIK har bara tre segrar kvar för att tangera sin egen rekordnotering men för att klara av det måste man i tur och ordning besegra Broberg, Haparanda och Bollnäs. Något som ser nog så svårt ut.

– Vi vill gärna vinna mer, men Hällåsen är en sån där plats där vi haft ganska svårt genom åren. Jag hoppas vi slipper alltför mycket snö åtminstone, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist, och minns fjolårets annandagsförlust i ett snöigt Söderhamn.

Väderprognosen för morgondagen säger just snö, även om det inte verkar falla i några mängder.

Lagen möttes för bara någon vecka sedan och då vann SAIK med 9–6 mot ett Broberg som backade långt hem i eget straffområde. Lite offensivare Broberg nu får man förmoda?

– Det var vår chans i Sandviken, för att spara på krafterna, vi hade väldigt dåliga träningar före det på grund av allt snöande, säger Svenne Olsson.

– På Hällåsen brukar det kunna bli jämnt, men det kommer krävas årsbästa från oss, SAIK verkar ha en hyfsad form just nu.

När vi ändå är inne på avdelningen långa sviter måste SAIK:s långa matchrad från 1999-01 nämnas. Då spelade SAIK 35 raka matcher utan förlust, varav sex slutade oavgjort.

Även i fjol hade SAIK för övrigt en segersvit på tio matcher, men då bröt Hammarby förtrollningen strax före jul.

Mer läsning

Annons