Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK lyckades inte hålla undan

Trots en tidig ledning med 2–0 förlorade Sandviken mot Västerås SK med 5–2 i den andra matchen i Champions cup i Edsbyn. – Vi började bra men orkade inte. VSK vann rättvist, summerade SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Annons

SAIK inledde försäsongsturneringen i Edsbyn bra och vann mot Broberg i torsdags med 6–4. Men mot Västerås SK blev det förlust under fredagen.

Trots en bra start där Mikko Aarni gjorde 1–0 redan i den andra minuten och Magnus Muhrén spädde på med 2–0 efter knappa kvarten orkade inte Sandviken hålla undan för VSK, som i sin tur inledde cupen med att få storstryk av Patrik Nilssons Dynamo Kazan med 8–3 i torsdags.

– Vi spelade riktigt bra första 30-35 minuterna och nyttjade vårt material på rätt sätt. VSK skapade knappt någonting i första halvlek, jag de hade knappt några chanser fram till dess att det stod 2–2 heller, menade Ola Grönberg.

VSK:s första mål kom på hörna och det andra på frislag, men efter kvitteringen tog grönvitt över.

– Jag vet inte om vi blev lite trötta eller vad det var, funderade SAIK-tränare Grönberg som från sidan också kunde se hur SAIK-laget började köra efter eget huvud mer än hålla sig till de uppdragna riktlinjerna.

– Ja, det kändes lite som vi tänkte att det här kan vi – och började gå utanför det vi pratat om. Men man ska komma ihåg att vi har många nya och unga spelare också i laget och det tar lite tid innan allt sätter sig.

Grönberg pekade också på det faktum att rutinerade herrar som Stefan Söderholm och Henrik Hagberg inte spelat hittills i turneringen.

– Nej, och jag tror knappast att de kommer till spel heller. "Dino" har feber och "Hagge" verkar ha fått någon infektion i kroppen.

Bland de som kan kvittera ut ett extra beröm märks Magnus Muhrén, Daniel Berlin och Linus Petterson.

Nu väntar storfavoriten Dynamo Moskva under lördagseftermiddagen och sedan blir det en placeringsmatch på söndag för SAIK.

 

Mer läsning

Annons