Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK P17 blev silvermedaljörer

Det blev en gastkramande final för SAIK P17 i går i Dina Arena i Edsbyn. Finalen mot hemmalaget Edsbyn stod 2-2 vid full tid och samma resultat även efter 2x5 min spel i sudden death. Finalen måste därför avgöras på straff och här satte Edsbyn tre straffar i nät mot två för SAIK och därmed stod de röd-blå som segrare i den egna turneringen.

Annons

– Återigen en bra match defensivt sett, men visst känns det lite tungt att förlora en final på straffar när vi så långt varit obesegrade och dessutom var titelförsvarare, summerade tränaren Tomas Larsson.

Både Edsbyn och SAIK gick igenom gruppspelet obesegrade. Den sena matchen på lördag kväll för SAIK mot finska Veiterä slutade med en seger 7-2 efter en ny stabil inats.

– Med tanke på att vi kommer till turneringen utan en enda träning på stor bana och med många nya spelare i truppen måste vi ändå vara mycket nöjda och ta med oss de positiva delarna till framtiden, fortsatte Tomas sin summering.

Precis som i den avgörande matchen i gruppspelet mot Västerås hamnade SAIK i underläge i finalen. Ställningen i paus var 0-2, men sen tog de S-märkta över taktpinnen och under andra halvlek samt i förlängningen över 2x5 minuter var SAIK-grabbarna starkast. Mer än till en kvittering nådde man dock inte även om det fanns chanser.

Förhoppningsvis kan SAIK-lagen nu komma ut på Jernvallens bandyis denna vecka för träning och för P17-lagets del väntar nu en del träningsmatcher innan serien inleds den 19 november borta mot Broberg. För andraplatsen i helgen kunde SAIK-laget vid prisutdelningen kvittera ur en prischeck på 5.000.

Målgörare, Edsbyn: Hampus Bergman 2, Tom Klahr och Martin Söderberg. SAIK: Fredrik Åkerlind 2, Johannes Siirtola och David Brodén.

Mer läsning

Annons