Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK P17 vann gruppfinalen

Efter de två inledande segrarna i Edsbyn Cup P17 ställdes SAIK igår eftermiddag mot Västerås i något av en gruppfinal. Båda lagen kom till match med två segrar och det såg efter fyra minuters spel ut som om VSK skulle dra det längta strået då man hade ledningen med 2–0. Men, SAIK stängde därefter igen bakåt och hade tålamod i offensiven vilket vände matchen till seger 4–2.

Annons

– Inget skönspel från vår sida men en mycket stark defensiv, i varje fall efter matchinledningen där vi inte var riktigt vakna för VSK:s offensiv, summerade SAIK-tränaren Tomas Larsson.

SAIK-laget är till stora delar nykomponerat för året då det dels kommit spelare till föreningen via bandygymnasiet plus att Johannes Siirtola från Skutskär finns i ett samarbetsavtal ungdom mellan SAIK och Skutskär.

– Vi provar oss fortfarande fram på många positioner och det måste vi fortsätta med ytterligare några matcher, menar Tomas. Nu har vi koncentrerat oss på att få vårt defensiva spel att fungera och det har vi lyckats med samtidigt som vi har några riktigt vassa toppfowards som tar vara på de chanser som bjuds.

Att det var två av landets bästa lag som möttes igår framgår av att Västerås har fem spelare och SAIK fyra i Joakim Forslunds första landslagstrupp P17. Det var nu de grönvita spelarna som var piggast i matchöppningen och redan efter 24 sekunder gjordes 1-0. Tre minuter senare gjorde man också 2-0 innan SAIK fick fason på spelet och därefter stängde man som sagt dörren helt. I andra halvlek lyckades inte VSK skapa en enda chans som oroade SAIK.

Sent igår kväll spelade SAIK den sista matchen i gruppspelet mot finska Veiterä. En poäng i den matchen och en plats i finalen senare idag i Dina Arena är säkrad för SAIK-laget. Det kan också bli final vid en förlust mot Veiterä, i så fall beroende på hur många mål VSK gör i matchen mot jumbolaget Ljusdal. Helt klart är att SAIK-lagt siktar på finalspel av egen kraft och då ställs man med stor sannolikhet mot hemmalaget Edsbyn som man för knappt två veckor sedan förlorade mot med 4-7 i en träningsmatch.

SAIK:s mål: Johannes Siirtola, David Brodén, Andreas Smedbakken och Dennis Henriksen.

Mer läsning

Annons