Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ryckte upp sig ännu en gång

Dålig första halvlek – bra i den andra.

Mönstret gick igen när SAIK vann sin andra match i Champions cup i Edsbyn mot Vetlanda med 4–1.

Annons

– Jag har ingen bra förklaring till varför det blir så, säger tränaren Thony Lindquist.

Det har varit det stora SAIK-temat under försäsongen så här långt, i konkurrens med skadorna. SAIK gör dåligt ifrån sig första 45 minuterna, och kommer ut som ett nytt lag efter paus.

Det var likadant mot Vetlanda och att laget hade ledningen med 1–0 halvvägs in i matchen ska man tacka målvakten Joel Othén för, Othén har hittills varit formidabel i Champions cup.

I den andra halvleken trampade SAIK så igång och Misha Svechnikov och Daniel Mossberg fick visa vilka skickliga bandyspelare de är. Mönstret går igen, i match efter match.

– Vi tog faktiskt upp det i dag, men jag har ingen bra förklaring till varför det blir så. Vi börjar trögt och blir lite för ivriga att gå fram, mot slutet av matcherna är vi mer metodiska, säger Thony Lindquist.

SAIK har nu Bollnäs kvar att möta i gruppspelet, sedan väntar placeringsmatch i morgon.

– Kul att ta sig an Bollnäs igen, säger Lindquist. Vi vill självklart vinna men det är fortfarande inte prio ett, det är att fortsätta jobba med innehållet i vårt spel, turneringarna fram till World cup ser vi som träning, sen ska allt spetsas till.

– Då hoppas jag även att vi fått tillbaka några skadade spelare, som Christoffer Edlund och Ted Haraldsson.

Haraldsson har spelat färdigt för helgen efter den smäll mot foten han fick i förlustmatchen mot Dynamo Moskva, och ska nu undersökas ordentligt, men det verkar i dagsläget inte vara så allvarligt.

Mer läsning

Annons