Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s galna målsnitt

Fortsätter SAIK så här kommer laget att sluta på 260 gjorda mål och Christoffer Edlund kommer att göra 110 av dessa...

– Nja, jag tror kanske inte vi kan fortsätta snitta dom här siffrorna, skrattar mittfältaren Daniel Berlin inför kvällens match mot Kungälv.

Annons

Precis där ligger i alla fall SAIK nu – visserligen efter bara fyra spelade omgångar.

– Vi har en grymt bra offensiv och när vi anfaller gör vi det på så många många flera händer än tidigare år. Men det är omöjligt att snitta tio gjorda mål en hel serie. Nu på slutet har vi också kanske mött några sämre lag.

Med spelare som Edlund, Muhrén och Mossberg i ledande offensiva roller är SAIK förstås väldigt svåra att stoppa. Fungerar det inte för någon av dessa finns Berlin och några till med som gärna fyller på.

– Vi har en stor trygghet i laget och vi är några till som har fått stor rutin på det här nu.

SAIK har gjort 40 mål på de inledande matcherna – varav 27 på de två senaste. Ett nytt målkalas är att vänta i kväll mot Kungälv.

– Nja, det är farligt att gå ut och tror någonting sådant, säger Berlin.

Christoffer Edlund har inlett säsongen till och med vassare än Patrik Nilsson gjorde för två år sedan när han noterade det fantastiska rekordet med 94 mål på 26 matcher. Då startade Nilsson med 14 mål på fyra matcher.

Edlund har gjort 17 och snittar 4,25 mål per match.

– Visst är Edlund en fantastisk målskytt och har startat riktigt bra. Men att jämföra med Nilsson känns bara onödigt. De två är helt olika spelartyper, menar Berlin.

Att snacka målrekord nu är kanske roligt men det är en lång väg fram också. Det räcker med en förkylning och två-tre missade matcher för Christoffer.

– Precis. Vi tar en match i taget och just nu siktar vi på att vinna mot Kungälv, avslutar SAIK-kaptenen.

Mer läsning

Annons