Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s juniorer ska ersätta Nilsson och "Pumpen"

SAIK kommer inte att ersätta Patrik Nilsson om han blir klar för spel i Ryssland. I stället satsar klubben på de yngre spelarna. Inte heller Stefan "Pumpen" Andersson kommer att ersättas av någon etablerad elitseriespelare. – Vi kommer att satsa på de unga vi har. Ibland gäller det att våga, säger SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt.

Annons

SAIK:s anfallsstjärna Patrik Nilsson vill till Ryssland och förhandlar med den ryska klubben Kazan. Om Nilsson blir klar för klubben kommer SAIK inte att leta efter skyttekungens ersättare i andra klubbar.

– Det blir inga etablerade värvningar, utan vi håller oss till de spelare vi har. Vi kommer att satsa på de unga, säger Arne Anderstedt.

Tanken är att yngre spelare som Daniel Berlin, Linus Pettersson och Linus Forslund ska få större ansvar och utrymme nästa säsong. Dessutom kommer ett antal juniorer att spela med A-laget, däribland Robin Mohlén, Erik Rosengren, Jonas Pettersson, Simon Jansson, Jacob Erlandsson och Kalle Mårtensson.

– De är några av de största talangerna i Sverige just nu, och flera av dem kommer säkert att spela alla matcher nästa säsong. Det kommer garanterat att finnas utropstecken bland dem, säger Arne Anderstedt.

Förra veckan meddelade veteranen Stefan "Pumpen" Andersson att han lämnar SAIK efter 21 säsonger i klubben. Vem som ersätter honom är fortfarande oklart.

– Vi har en del funderingar kring vem som kan ersätta "Pumpen". Vi tittar på det där just nu och undersöker vilka alternativ som finns. Men det blir nog ingen etablerad spelare, säger Arne Anderstedt.

Trots förhoppningarna till de yngre spelarna medger Anderstedt att både Patrik Nilsson och Stefan Andersson kommer att saknas nästa säsong.

– Det är ju klart att man saknar duktiga spelare jättemycket, men vi förstod ganska tidigt att vi skulle förlora Nilsson. Fast det ju inte riktigt klart med Kazan än...

– Ja, det är han helt klart, säger Arne Anderstedt med ett skratt.

Mer läsning

Annons