Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s klubbdirektör slutar

SAIK:s klubbdirektör Magnus Lindmark slutar efter bara runt ett år på posten.

– Det här är ett nästintill omöjligt jobb, säger Lindmark som dock inte vill släppa kontakten med SAIK helt.

Annons

Lindmark, som tidigare var marknadschef i allsvenska Gefle IF, kommer att börja en ny tjänst på färgföretaget Flügger färg.

Det handlar dock inte om något avhopp från SAIK som trots SM-guldet fortfarande befinner sig i en mycket tuff ekonomisk situation.

Lindmark tycker helt enkelt inte att han hinner med alla de arbetsuppgifter som hamnar på hans bord.

– Det går inte i längden att jobba 60–65 timmar i veckan, och att jobba med försäljning och matcharrangemang och sedan försöka ha lite framtidsplanering, säger Lindmark.

– Att det är ett kul jobb är det ingen tvekan om, men stentufft.

• Påverkar det ekonomiska läget för SAIK?

– Egentligen inte, förutom att man ska ha klart för sig att ett SM-guld inte öppnar några dörrar eller plånböcker hos sponsorerna. Vi får jobba med vår trovärdighet, att våra sponsorer upplever oss som tillförlitliga. Jag förstår det, med tanke på det varit de senaste åren – det tar tid att bygga upp förtroendet igen.

– Jag är dock glad att jag fått vara med om starten på en ny resa, och att vi tog SM-guld trots de tuffa ekonomiska tiderna var naturligtvis roligt. Det är oerhört viktigt att SAIK i det här läget har en ordförande som är stenhård och tydlig, och det har vi i Lars-Olof Skoog. Han betyder mycket.

Lindmark slutar alltså – men vill helst inte lämna SAIK helt.

– Jag håller dörren öppen för att ta plats i styrelsen, och sitta där med ansvar för just marknadsbiten.

• Men skulle det inte också betyda en massa jobb. Dessutom ideellt?

– Jovisst, men mer strukturerat. Jag tror att jag med styrelsearbete i den här frågan, genom att kunna jobba och se lite långsiktigt, skulle kunna vara en bra resurs för min efterträdare, säger Lindmark.

SAIK har styrelsemöte i kväll där Lindmarks uppsägning troligen finns på dagordningen, och SAIK har sedan årsmöte onsdag den 29 juni.

Mer läsning

Annons