Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s nya styrelse är redo att vända trenden

Tio namn har blivit sju. Inom kort är det hög tid för den nya styrelsen att sätta sin prägel på Sandvikens AIK. – Det finns inga genvägar, säger ordföranden Michael Wikström.

Annons

Trots sportsliga framgångar har SAIK redovisat röda siffror i bokslutet tre år i rad. Klubben gick med drygt 200 000 kronor i förlust 2007-2008 och totalt har de tre senaste säsongerna gett ett minusresultat på närmare 600 000 kronor.

Med den nya styrelsen ska trenden vändas och målsättningen är given.

– Min bestämda inställning är att vi ska nå svarta siffror, säger nye ordföranden Michael Wikström.

Före årsmötet den 23 juni ingick tio personer i SAIK:s styrelse. Tre sitter kvar, sju har försvunnit och fyra nya namn har tillkommit: Michael Wikström (ordförande), Rune Nyberg (vice ordförande), Bernt Nilsson (ekonomiansvarig) och Thomas Sunesson (ledamot). Wikström var förvisso ordförande i föreningen 1998-2000.

– Den perioden avslutades med SM-guldet på Studenternas (SAIK-Hammarby 8–5), minns Wikström och fortsätter:

– Det känns både inspirerande och utmanande att vara tillbaka som ordförande. Vi har onekligen en rätt spännande tid framför oss med den nya arenan och allt vad det innebär.

SAIK har levt över sina tillgångar och nu väntar en kostnadsbantning. Budgeten skrivs ned från 10,4 till 9,3 miljoner kronor.

– I det korta perspektivet gäller det att vända den negativa trenden ekonomiskt. Det finns inga genvägar. Vi ska se över kostnadsbilden och utföra nödvändiga åtgärder för att hålla kostnaderna nere, säger Wikström.

Han utvecklar resonemanget:

– Varje match ska vi se som ett nytt unikt evenemang. Marknadsdelen ska kunna sälja mer. Jag tror att vi kan paketera varje entré med mat och dryck, underhållning av olika slag och föreläsningar i större omfattning. Vad kan vi göra för att attrahera folk? Vad vill de ha för att komma och titta på bandy? Det är viktiga frågor.

Den 7 juli samlas den nya styrelsen för det första formella styrelsemötet.

– Då inleds det gemensamma arbetet. När vi är inne i augusti bör vi ha så pass mycket på fötterna att vi kan genomföra en programförklaring och sedan på allvar påbörja arbetet med att vända den negativa trenden, säger Wikström.

Arne Anderstedt har varit SAIK:s styrelse trogen ända sedan 1977. När den nyvalda styrelsen nu har bantats ned finns veteranen fortfarande med.

– Jag känner att det finns goda möjligheter att utveckla föreningen. Vi har förutsättningar att bli bäst i Sverige och alla ungdomar i föreningen ger extra mycket inspiration. Marknadsmässigt är det dags att byta spår, förutsättningarna ser annorlunda ut. Vi vill framåt, säger Anderstedt.

Mer läsning

Annons