Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ställs mot ”rekordbra” lag i World Cup

Högsta standarden i World Cup genom tiderna.
Det hävdar SAIK-tränaren Thony Lindquist efter att spelprogrammet fastställdes i går.
– Så här bra lag har det aldrig tidigare varit i World Cup, säger Lindquist, som med sitt SAIK ställs mot Sirius, SKA Neftyanik och Kuzbass.

Annons

World Cup har spelats sedan 1974 – Ljusdal stod som arrangör fram tills för två år sedan. Då klev SAIK in och ska nu mellan 13-16 oktober arrangera bandyturneringen i Göransson Arena för tredje året i rad.

Och SAIK kommer att ställas mot ett svenskt lag och två ryska lag – Sirius, SKA Neftyanik och Kuzbass.

SAIK-tränaren Thony Lindquist konstaterar:

– Vi måste se upp med Kuzbass, det är ett av turneringens bästa lag och spelar en fartfylld bandy. Dessutom är Sirius ett lag som etablerat sig i den svenska elitbandyn.

– SKA Neftyanik har jag inte så bra koll på faktiskt. Men det är ett ryskt lag, och av erfarenhet vet man att det brukar betyda fart och teknik, fortsätter Lindquist.

Dessutom menar Lindquist att årets upplaga av World Cup håller högst nivå på förhand sett till alla år.

– Så här bra lag har det aldrig tidigare varit i World Cup, det kommer bli många bra matcher i Göransson Arena, säger han.

Vilka lag får publiken inte missa?

– Dynamo Moskva som har flera vassa nyförvärv, bland annat Misha Svechnikov och Daniel Mossberg från SAIK. Dessutom kommer Dynamo Kazan, fjolårsvinnaren i World Cup, att delta, så jag skulle vilja säga att dessa två lag håller bäst standard i turneringen.

Turneringens nattmatch kommer att spelas mellan Bollnäs och Edsbyn – ett klassiskt hälsingederby som troligtvis kan komma att bli ett dragplåster.

– Det är nog ingen slump att just den matchen valts ut till nattmatch, menar Lindquist.

Vad har du för förhoppningar i övrigt sett till publikintresset?

– Jag hoppas att det blir mer publik än tidigare, nu när det kommer så pass bra lag på besök. De två tidigare åren som SAIK arrangerat World Cup har det varit en besvikelse sett till åskådarantalet, en förändring tills i år vore väldigt roligt.

Och något bättre tillfälle kommer väl inte att ges – den svenska och ryska eliten kommer på besök. Dessutom har SAIK tills i år ett relativt oprövat lag, som även det kan komma att locka intresse.

– Det kommer framförallt att bli intressant att se hur vårt unga lag kommer att tackla motståndet, hur lyckad vår turnering blir kan avgöras redan i den första matchen mot Kuzbass.

– Det kommer bli tufft, men vi ska ge dem en bra match, säger Lindquist.

Mer läsning

Annons