Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-stjärna tillbaka efter otäck olycka

Ett tag var han orolig över att tappa synen helt.

Bollen träffade Daniel ”Zeke” Eriksson på ett besynnerligt ställe – ögat.

Och allt blev svart.

– Men nu känns det bra, säger SAIK-backen, som nu är tillbaka på isen.

Annons

Det var i bortamatchen mot Broberg under trettondagsafton som Daniel ”Zeke” Eriksson träffades av en boll, rakt i ögat.

SAIK-backen tvingades genast att avbryta matchen och berättar för Sporten att han till en början var rädd att mista synen helt och hållet.

– Först var det helt svart. Sedan såg jag bara ett ljussken, inga konturer alls. Då blev man så klart fundersam. Jag var rätt orolig över om jag skulle bli blind. Det var obehagligt, säger ”Zeke” Eriksson.

– Men några timmar senare började synen att komma tillbaka. Jag åkte direkt till akuten och familjerådgivningen. Det var ju en trygghet.

Ögonskadan har hållit ”Zeke” borta från bandyn en vecka, svullnaden började släppa under lördagen och i eftermiddag är han alltså tillbaka på isen igen.

– Jag var upp och pratade med en ögonläkare (i går förmiddag) och han lämnade klartecken. Det var bara att köra. Pupillerna är däremot lite stora, men jag tränade direkt efter läkarbesöket.

Och då var det utomhus ”Zeke” fick göra sitt första ispass på en vecka. Det är nämligen på Jernvallens utomhusrink som matchen mot Kungälv kommer att spelas.

I samband med takskottning under tisdagen gick någonting fel – och 20 meter lysarmatur föll ner på isen.

Göransson Arena är tills vidare stängd för all bandyverksamhet

– Det blir kul och nostalgiskt att spela utomhus. Men samtidigt tråkigt att inomhusarenan inte är i skick. Det är bättre is där inne.

Mer läsning

Annons