Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK testar ny taktik

SAIK testar en ny uppställning i kvällens match mot Vänersborg.

Daniel Mossberg tar ett kliv ner i banan och lämnar plats för Mikko Aarni i tremannaanfallet.

– Förhoppningsvis kommer jag mer med i spelet i den här rollen, säger Mossberg.

Annons

SAIK har öst in mål hittills den här säsongen. 92 mål på åtta matcher talar sitt tydliga språk.

Men trots detta finns det saker som kan vässas ännu mer – och i kvällens bortamatch mot Vänersborg prövar tränaren Ola Grönberg en ny taktik.

För första gången den här säsongen tar Daniel Mossberg plats på mittfältet bredvid landslagskompisen Daniel Berlin. Ted Haraldsson inleder på bänken och Mikko Aarni gör Magnus Muhrén och Christoffer Edlund sällskap längst fram.

– Jag tycker att jag passar bättre i den här rollen, och förhoppningsvis kommer jag mer med i spelet nu. Jag har varit renodlad mittfältare tidigare, både i Zorkij och i landslaget, säger Daniel Mossberg.

Har du påtalat det här för Grönberg?

– Ja, lite grann. För min del känns det positivt att jag ska spela på mitten med ”Bella”, men det är först efter matchen mot Vänersborg vi får se om det är rätt eller fel. Det är tränarna som bestämmer.

Mossberg tror att SAIK kan få en extra dimension i anfallsspelet med den nya uppställningen.

– När jag spelar ett kliv längre ner kan jag få igång skridskoåkningen på ett annat sätt, och få med mig ”Bella”. Sedan är det ju ”Murren” och ”Chrille” som är vassast framåt, säger Mossberg.

– För mig är det här egentligen inget nytt, jag har spelat med ”Bella” i den här positionen tidigare. Vi känner varandra.

Defensiven är ändå prioritet nummer ett mot Vänersborg.

– Vi måste utgå från defensiven. Är vi bra där, så vinner vi matcherna. Vi har så pass skickliga spelare, säger Mossberg.

– Jag hoppas att vi kan göra en riktigt bra match och fortsätta vår positiva trend. Det ska bli kul att spela inomhus på bra is.

Ola Grönberg vill inte uttala sig mer än nödvändigt om förändringen i startelvan.

– Man vill väl inte bjuda på allting, säger Grönberg som berättar att SAIK pratar mer och mer om det defensiva arbetet.

– Det är väldigt viktigt att vi gör rätt saker defensivt. Att ha rätt fokus på defensiven är avgörande för en bra offensiv, säger Grönberg.

Mer läsning

Annons