Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK varvar upp - då får lärlingarna vila

Nya SAIK, som under vintern visat upp en rad läckra lärlingar, fixade en plats bland de fyra främst i elitserien.
Fyra, det är faktiskt bättre än jag trodde innan bandyisen lade sig och det är också riktigt bra – för bara Monstret Edsbyn, Västerås SK och årets succélag Sirius ligger före i tabellen.

Annons

SAIK all social verksamhet med framtidstro åt sidan.
Det är nuet som gäller. Det var därför laguppställningen såg ut som den gjorde i går. Ola Grönberg ville se hur han kan få ut max av sitt lag – och vad det kan innebära. Bättre än i går måste man dock lyckas, för att inte knockas direkt.

n mot Bollnäs, som till slut brottades ned av SAIK och även av sitt eget självförtroende i andra halvlekar (4–0 mot Hammarby blev 4–5, 3–0 mot Vetlanda blev 3–3), hade de unga fått sittplats.
Marcus Wedin fick byta av som ytterhalv; de blivande spelgenierna Simon Jansson och Ted Haraldsson fick inte många byten på mitten och Kalle Mårtensson hade inte så många minuter som forward.
Istället varvade SAIK upp med ett mittfält där Daniel Mossberg inte fick plats för Berlin–Söderholm–Muhrén. En trio med hög kompetens.
Mossberg, han blev forward. Just det, f-o-r-w-a-r-d. Att han sedan drämde in tre mål och passade till ett visar bara på att han trivdes i den nya, tillspetsade rollen.

som länge varit lika mystisk som hockeyns elitserie, fick efter den 25:e och näst sista omgången några tvära streck rakt igenom sig. Det är klart vilka lag som blir etta till fyra.
Det är, nästan klart, vilka övriga fyra som går till slutspel. Bollnäs tappade inte bara greppet på isen, utan hade också en anslagstavla som djävlades och där Vänersborg såg ut att ta poäng av självaste Edsbyn. Till slut blev det 7–6 till mästarna, och Bollnäs har fortfarande en liten chans att passera Vänersborg och gå till slutspel. Bollnäs har Villa hemma, Vänersborg möter Kungälv.

med att SAIK blir fyra, och hamnar i den situationen att man sitter där och för höra de övriga lagen välja motståndare i kvartsfinalspelet – och bara Svarte Petter blir kvar.
Hammarby alltså.
Laget som efter ikonimporten från Ryssland har ett material som skrämmer alla utom folk från Edsbyn.
SAIK-tränaren Ola Grönberg tror dock fortfarande att Sirius kan tappa bort tredjeplats. Det beror på att han vet klart mycket mer om Motala än vad jag gör, eftersom han tränade laget i fjol. Det är möjligt att halva gänget är skyldig honom en rejäl gentjänst.
Men framför allt spelar Motala för att rädda en kvalplats, och hålla Gripen från Saab-staden Trollhättan bakom sig.
Samtidigt har SAIK att försöka välta Västerås SK i ABB Arena, VSK som vred sig ur Hammarbys 3–0-grepp på Zinken och vann med 8–5.
Hammarby alltså.
Minst en match kvar på gamla Jernvallen. Det kan bli fler, men en till blir det utomhus innan SAIK flyttar in i Göransson Arena.

g var på plats på Jernvallen och blev intervjuad nere på isen.
Hon hade åkt fem mil skidor i helgen.
Hon är verkligen ö-v-e-r-a-l-l-t. Jag har koll även på sånt.

. Brynäs mot Södertälje. Tre poäng måste trilla in, och sedan nyckelmatchen mot Djurgården på lördag som inte får förloras.

Damernas 10 km i tjeckiska Liberece vid lunchtid. På tisdag och onsdag åker Emil Jönsson.
Då står Årsunda stilla.

Mer läsning

Annons