Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK visade ingen nåd

SAIK tog över serieledningen efter att ha formligen kört över ett stackars Härnösand.

Smått otroliga 25–1 (!) slutade matchen.

Johanna Pettersson gjorde åtta mål och hela åtta olika målskyttar noterades.

Annons

SAIK:s damlag har en bredd som är imponerande detta år. En bredd som tränare Thomas Linder hoppas och tror ska räcka långt.

– Det är en styrka vi har i år och saknat tidigare säsonger. Vi skulle kunna ställa upp med två lag i den här serien, säger han.

Siffrorna säger väl det mesta om den här matchen. Det var spel mot ett mål från början till slut och stackars Härnösand som kom till matchen hårt skadedrabbade hade bara en avbytare. Men i den här matchen hade man kunna haft hur många avbytare som helst, resultatet hade nog blivit detsamma. Det var faktiskt så att Härnösands tränare ringde och bad Linder om att SAIK skulle hålla igen. Något som hemmalaget inte gjorde.

– Vi visste om att dom hade mycket folk borta och jag sa bara att vi kunde lufta lite fler spelare. Vi kämpar om serieledningen och då är varje mål viktigt och då har vi inte råd med att vara snälla, menar Linder och fortsätter:

– Vi hade satt upp tre delmål i den här matchen. Att vi skulle göra mycket mål och får vårt spel att fungera samt prova några hörnvarianter. Vi klarar väl av det ganska bra måste man säga.

Ett annat mål man haft är att vinna serien och nu är man i serieledning, på bättre målskillnad än AIK. Nästa söndag kommer topplaget Kareby på besök. En match som mycket väl kan avgöra om SAIK hamnar på en topp två-placering i tabellen och en match som man har längtat efter i SAIK-lägret.

– Tjejerna har pratat om den matchen ett tag nu och ser verkligen fram emot den. Vi får suga på den här vinstkaramellen en dag eller så. Sen är det bara att ladda inför nästa helg. Det blir en spännande match, avslutar Linder.

FOTNOT: 25–1 låter ju som målrekord. Men så är inte fallet faktiskt. Den 6 januari 2004 slog man Hammarby med 27–0 på hemmaplan.

Mer läsning

Annons