Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken genrepar mot Skutskär i dag

Många klassiska matcher har spelats mellan de två konkurrenterna Sandvikens AIK och Skutskärs IF. Även om det inte är lika mycket prestige i matcherna längre så är det ändå ett derby. Så varför inte spela ett derby som genrep inför seriestarten? I kväll möts nämligen SAIK och Skutskär på Jernvallen.

Annons

SAIK inleder Elitserien på fredag med match mot en annan gammal ärkerival, nämligen Västerås. Till matchen på Jernvallen i kväll mot Skutskär kommer ett SAIK som har haft en sisådär försäsong. Först blev det respass redan i kvartsfinalen av Svenska cupen när Villa blev för svåra och i World Cup fick man på nytt lämna en turnering efter kvartsfinalen när man förlorade mot Dynamo Moska.

– Försäsongen var som jag hade förväntat mig; mycket upp och ner. Så kommer det att bli i serien också. Det finns några saker som man är lite frågande på fortfarande. Vi har till exempel en alldeles för låg lägstanivå och vi ligger efter i passningsspelet, säger tränaren Ola Grönholm.

Sandviken har tränat på stor is för första gången den här veckan och tack vare dåligt väder är det bara två av träningarna som har gett någonting.

– Västerås som vi möter i premiären ligger ju långt före oss just nu tack vare att de har en hall. Passningsspelet och farten är just nu inställd efter att spela på en rink, men förhoppningsvis kan vi anpassa oss till stor is så fort som möjligt, säger Grönholm.

Ikväll är det alltså dags för genrep.

– Kan vi göra det vi pratar om att vi ska göra så kan jag inte önska mer. Vi spelar stundtals fantastiskt och jag hoppas vi kommer upp i den nivån, säger Grönholm.

I matchen mot Skutskär så kommer inte Magnus Muhrén att finnas med. Men det är som tur är inte på grund av den allvarliga hjärnskakningen han ådrog sig under försäsongen. Den är han helt återhämtad ifrån och tränar för fullt. Anledningen att han inte deltar är en tjänsteresa. P–O Strand som hämtades från Skutskär inför säsongen kommer att inleda matchen på bänken.

 

Joel Othén – Robin Mohlén, Linus Pettersson, Danne Eriksson, Jakob Erlandsson, Henrik Hagberg – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Ted Haraldsson – Mikko Aarni, Linus Forslund.

Patric Kaemmerlé, P–O Strand, Mikael Nilsson, Simon Jansson, Erik Rosengren.

Mer läsning

Annons