Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär föll – och tappar tränaren

Som så många gånger förr den här säsongen så är Skutskär nära att ta poäng men det räcker inte riktigt. Uddamålsförlust igen.
Nu väntar ett nytt arbete för att sätta organisation och trupp inför nästa säsong – och tränaren slutar.

Annons

– Vi gör en bra insats och hämtar upp underläge flera gånger. Vi kvitterar fyra gånger men vi får inte till det där sista, sa tränaren Calle Söderberg efter matchen.

Det blev lite tempofattigt och lite vänskapskaraktär då det inte betydde något. Gästerna vann ändå rättvist även om det var ytterst nära att hemmalaget knep en poäng och veteranen Åke Gillberg fick ta hand om straffen som innebar 2-2.

– Jag var väldigt nöjd med Haparandamatchen och jag är nöjd idag också, menade Calle och fortsatte.

– Jag tycker vi försökt och krigat hela säsongen och vi har inte gjort bort oss. Grabbarna ska ha stor kredit för det engagemang man haft.

På tal om engagemang så går kontraktet ut för Calle den här säsongen och något nytt lär det inte bli.

– Nä, jag har lagt totalt tio år i Skutskär och jag har gjort det jag kan med de förutsättningar vi haft. Jag har mitt hjärta i den här klubben men jag har ett bra jobb som jag vill satsa på och jag har meddelat klubben vart jag står.

För Skutskärs bandyn blir det nu division 1 nästa säsong men ur det kommer att se ut vet man inte ännu.

– Det diskuteras någon form av ändring och eventuellt kan det bli en allsvenska för hela landet och då blir det tufft för många klubbar med långa dyra resor. Så helt klart vad det blir är det väl inte. Det finns en stomme att bygga vidare på och kan man få fram några på sikt från det egna P14-laget så blir det nog fina år för Skutskärs bandy, avslutade Calle Söderberg.

Mer läsning

Annons