Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekung blir SAIK-spelare?

De delade på segern i skytteligan – nästa säsong kan Magnus Muhrén och Christoffer Edlund spela i samma klubb.
SAIK försöker nämligen värva den 22-årige Vetlandaspelaren.
Trumfkortet heter Daniel Berlin.

Annons

44 mål i elitserien och dessutom en av de svenska världsmästarna i Västerås i början på februari; klart att Christoffer Edlund är ett hett eftertraktat byte i bandy-Sverige.

Kontraktet med Vetlanda går ut vid månadsskiftet och efter det är han fri att röra sig vart han vill. Alternativ saknas i alla fall inte. SAIK:s Arne Anderstedt har anmält sitt intresse, Edsbyn har hört sig för och Vetlanda vill naturligtvis behålla sin guldklimp.

– Sen har jag hört lite löst bara att det kan finnas intresse i Ryssland, och det är klart att det vore häftigt att prova det någon gång, säger han.

– Men än så länge har jag inte bestämt mig för någonting, jag är i ett fundersamt stadie kanske man kan säga. Och mitt kontrakt med Vetlanda går ut först sista mars så innan dess kommer jag inte lämna något besked, inte officiellt i alla fall.

Det kan tyckas lite långsökt att Vetlandagrabben Edlund, vars far Kent är en riktig VBK-profil, plötsligt skulle lämna sin moderklubb, men nog finns det en del som talar till SAIK:s fördel i alla fall.

– Framför allt är SAIK ett väldigt bra bandylag och jag har bra kontakt med Daniel Berlin. Det är en av mina närmaste kompisar och det skulle vara jättekul att spela med honom.

Berlin och Edlund har följts åt genom ungdomslandslagen och har tagit för vana att dela rum vid läger och turneringar – som till exempel under VM senast. Dessutom umgås de en del sommartid också.

Daniel Berlin var i samma sits som Christoffer Edlund efter förra säsongen. Han valde då att tacka nej till anbud och skrev ett nytt tvåårskontrakt med SAIK, nu hoppas han att Edlund också väljer Sandviken.

– Jag hoppas att chanserna är stora, men jag tänker inte tjata på honom, han får fatta sina egna beslut. Han har frågat lite saker och jag har berättat om hur det är att spela i SAIK, både positivt och negativt, jag säger vad jag tycker.

– En typisk målskytt, med hög grundfart på skridskorna vilket gör att han är lätt att hitta som mittfältare. Jag tycker att vi har saknat en sån spelare i år.

– Definitivt, jag skulle vilja säga att han vore optimal för oss med tanke på att vi försöker spela mycket i djupled.

Förutom möjligheten att spela tillsammans med kompisen Daniel Berlin finns ytterligare en faktor som talar till Sandvikens fördel.

– Hallen såklart, den ser fantastisk ut, säger Christoffer Edlund.

Mer läsning

Annons