Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen tog bilen till nästa målfest

I söndags satte Christoffer Edlund alla tiders målrekord i svensk bandy.

I går tog han och två lagkamrater bilen till nästa match – borta mot Haparanda.

En nätt liten resa på cirka 90 mil.

– Jag gillar att köra bil men inte att åka flyg, säger Edlund.

Annons

Direkt efter gårdagens träning i Göransson Arena hoppade SAIK-spelarna Christoffer Edlund, Mikael Nilsson och Niklas Stjärnlöf in i en av SAIK-bandys bilar av märket Renault.

Klockan var då fyra på eftermiddagen och trions mål med resan: Kvällens bortamatch mot nykomlingen Haparanda Tornio. När Sporten ringde upp vid 19-tiden i går kväll var spelarna i trakterna av Örnsköldsvik – och det var målkungen Edlund som satt i förarsätet.

– Vi tänkte stanna och käka på någon restaurang i Umeå och kolla lite på Barcelona-Inter i Champions League innan vi åker vidare till Skellefteå och sover på hotell där, berättar Christoffer Edlund.

Anledningen till att han, vänsterbacken Nilsson och junioren Stjärnlöf väljer att ta bilen till säsongens tyngsta och överlägset längsta bortamatch är flygrädsla.

– Ja, eller vi är väl inte jätterädda för det, men ingen av oss tycker om att flyga särskilt mycket. Och eftersom laget kommer upp så tätt inpå matchen känns det bättre att ta bilen när det alternativet fanns. Det hade varit lite annorlunda och gått bättre om vi flugit upp dagen innan.

– Dessutom gillar jag att köra bil, åker alltid bil när jag ska hem till Vetlanda och det är väl en 50 mil, så det är inga problem, berättar Edlund.

Längs E4:an hinner killarna med att snacka ihop sig inför kvällens match, men också lyssna på sportradion och prata allmänt om livet.

• Men ni turas väl om att köra?

– Jag vet inte om Stjärnlöf har körkort. Har du det? frågar Christoffer under samtalet.

– Hehe! Nej, han säger att han inte har något körkort, så han får sitta kvar i baksätet, skrattar Edlund.

Till Skellefteå, där trion alltså sov natten till i dag, är det 63 mil från Sandviken och sedan har dom 28 mil kvar upp till Haparanda.

Resten av SAIK-laget hoppar in i bussen vid lunchtid i dag och åker söderut mot Arlanda där sedan en dryg timmes flyresa upp till Norrbotten väntar.

• Vad sa era lagkamrater när ni hoppade in i bilen efter träningen?

– Haha! Dom skrattade lite åt oss och önskade en trevlig resa och sa att de själva skulle hem och vila.

Men trots runt 90 mil i bil lär Christoffer Edlund ändå sätta Haparandas försvar i skräck i kväll. Hittills har målkungen gjort 39 mål på sju matcher, så frågan är om inte hemresan direkt efter matchen blir jobbigast av allt.

– Ja, vi tänkte sträckköra hem till Sandviken på natten. Vi får se om vi orkar hela vägen.

Mer läsning

Annons