Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen valde SAIK

De stora matcherna, chansen att spela i en ny toppmodern hall och en proffsig organisation.
Tre faktorer som gjorde att Sandvikens AIK kunde landa säsongens hetaste spelare.
– Det är ett väl genomtänkt beslut och jag ser väldigt mycket fram emot att spela med SAIK, säger Christoffer Edlund

Annons

I går skrev 22-åringen, som alla topplagen i Sverige har jagat sedan säsongen tog slut, på ett tvåårskontrakt med Sandviken. Världsmästaren och skytteligavinnaren från elitserien valde att flytta från Småland och Vetlanda.

– Jag kände att det här var en så stor utmaning att det var omöjligt att säga nej. Det var läge att röra på sig och SAIK:s satsning känns oerhört intressant.

Men han tänkte igenom sina val noggrant och sorterade till slut bort Västerås, Edsbyn, Ryssland och att skriva på ett nytt kontrakt med Vetlanda.

– Det var det rent sportsliga som till slut vägde över för Sandvikens fördel. Dels är det ett bättre lag än Vetlanda och jag vill väldigt gärna vara med om att avancera långt i SM-slutspelet. Dessutom ger den nya fina hallen perfekta förutsättningarna att ytterligare utvecklas som bandyspelare.

Christoffer slog igenom med dunder och brak den här säsongen. Han delade skytteligatiteln i elitserien med Magnus Muhrén på 44 mål och blev också uttagen till det svenska VM-laget där han spelade en avgörande roll när världsmästarpokalen landades.

Han fyllde 22 år i februari och passar också åldersmässigt mycket bra in i SAIK-gänget som genomgått en generationsväxling. Både Daniel Berlin och Linus Pettersson är jämngamla och bra kompisar.

– Jag har ganska lätt att komma in i en laggemenskap men visst är det tryggt att ha några man känner runt omkring sig. Jag och Berlin är riktigt goda vänner medan jag känner Linus Pettersson, Daniel Mossberg och Magnus Muhrén från landslaget. Det kommer inte att bli några problem alls att komma in i det här gänget.

Edlund har varit på besök i Sandviken några gånger och fått ett riktigt bra intryck av klubben.

– Det är en proffsig organisation runt omkring vilket också är viktigt. Klart det inte var ett helt enkelt beslut att lämna Vetlanda som jag alltid har spelat för. Men nu känns det jäkligt bra, säger Edlund.

Han åkte upp till Sandviken i går för att presenteras som ny SAIK-spelare. Han kommer också att flytta till staden inom en snar framtid.

– Det ska väl ordna sig med lägenhet och så där innan jag flyttar hit. Men det finns ingenting som direkt binder mig i Vetlanda och det kan vara skönt att komma i ordning så snabbt som möjligt.

Vad han ska göra på sidan om bandyn är inte klart än.

– Men att Gävle och högskolan finns så nära är förstås ett plus då plugga är ett mycket bra alternativ. Men jag har lite tid på mig än att bestämma det.

Mer läsning

Annons