Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutjublat för ”Lill-Dino” i SAIK

En av SAIK:s mest rutinerade och viktigaste spelare Stefan ”Lill-Dino” Söderholm har bestämt sig för att sluta.
Det utan att meddela SAIK.
– Jag hade tänkt berätta det när de hör av sig till mig, men det har de fortfarande inte gjort, säger Söderholm.

Annons

I gårdagens tidning berättade Sandvikens spelare Henrik Hagberg om hur dåligt bemött han känner sig av SAIK. Klubben har inte har meddelat honom om hur det blir med hans kontrakt.

Och när Sporten i går fick tag på Stefan ”Lill-Dino” Söderholm kom det chockerande beskedet:

– Jag slutar.

Söderholm har tröttnat på behandlingen från SAIK.

– Jag kan lika gärna berätta det för dig först. Jag hade tänkt berätta för dem om att jag skulle sluta, men de har fortfarande inte hört av sig och verkar inte vara intresserade, säger Söderholm.

Att han inte hört nåt från SAIK ser han som att han inte är behövd.

– Det tyder väl på att jag inte har gjort det tillräckligt bra. Jag var väl inte helt nöjd med min säsong, men jag tycker att det är tråkigt.

Beslutet om att lägga skridskorna på hyllan tog han egentligen innan förra säsongen, men har alltså inte meddelat SAIK om det.

– Det är på grund av tidsbrist. Jag vill ha mer tid till familj och jobbet, berättar Söderholm.

Som förstår att andra spelare är besvikna.

– Man tycker ju att de borde tala om hur det står till och föra en bra dialog.

Och med dom menar ”Lill-Dino” värvarbasen Arne Anderstedt – som inte heller Sporten lyckas nå – trots ihärdiga försök under flera dagar.

Stefan Söderholm, som varit en viktig motor på mittfältet, kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Speciellt eftersom det är ett oväntat avhopp.

– Det är jättesvårt att veta hur det kommer kännas att inte spela längre, men ska man spela så vill man satsa fullt ut och jag känner att jag vill ha mer tid till annat, säger ”Lill-Dino” som har vunnit SM-guld med både SAIK och Edsbyn, samt tagit VM-guld med Sverige.

Henrik Hagberg kan komma att följa i Söderholms fotstår och han har tidigare sagt att det lutar åt att han kommer att lägga av. Även för Patrik Södergren är framtiden i SAIK osäker.

– Jag har väl hört så pass mycket som att jag tränar i alla fall, men om själva kontraktet har jag inte hört någonting, säger Södergren.

– Det är något som jag vill ta internt med klubben, men jag känner att det skulle vara roligt att fortsätta spela i SAIK.

Men det är inte bara dessa tre rutinerade herrar som står utan kontrakt.

När Sporten senast fick en uppdatering på kontraktsfronten från SAIK hade bland annat laget ingen kontrakterad målvakt. Både Joel Othén och Patrik Kaemmerle står alltså utan kontrakt.

Det är mycket som just nu är oklart med SAIK inför vintern, men en sak är säker. Sandvikens AIK har blivit av med en stor profil i Stefan ”Lill-Dino” Söderholm.

Mer läsning

Annons