Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtsam storseger för Driagin

Det kostade inte särskilt mycket kraft och ork för Sandvikens AIK att besegra stackars Falun med 14–2.

Men det kostade en allvarlig skada.

– Det känns inte särskilt bra just nu. Jag ser ingenting på ögat, sa Alexander Driagin med en suck efteråt.

Annons

Det hade gått en knapp halvtimme av matchen på Lugnet i Falun när han segnade ner på isen.

– Jag fick bollen rakt i ögat och det blev helt svart. Klart jag blev lite rädd och det gjorde jäkligt ont.

Driagin leddes av planen och den första undersökningen visade på en blödning. Själv tog han plats i spelarbussen med en rejäl lapp för det skadade ögat.

– Jag fick direkt träningsförbud i minst två veckor. Jag har aldrig råkat ut för någonting sånt här tidigare och det kanske är dags att använda sig av galler för ansiktet i fortsättningen. Jag känner redan nu att det kommer att smärta ganska rejält.

SAIK får klara sig utan sin kazakiska landslagman ett tag framöver. Det räcker förmodligen inte med två veckor i alla fall.

– Vi får väl se. Just nu ser jag absolut ingenting och det är ganska otäckt och obekvämt. Läkaren sa att det kunde ta två-tre dagar innan synen återvänder så jag får väl lita på det. Vi får se när jag kan spela igen, sa Driagin.

På isen körde i alla fall SAIK totalt över nykomlingarna från Dalarna. Det skulle vara klasskillnad och det var precis vad det handlade om. SAIK inledde okej, ökade när det behövdes i slutet på första halvlek, somnade till ett tag i den andra och spurtade sen okej.

27 mål på två matcher är i alla fall positivt...

– Sirius är ju i alla fall ett bra lag och i lördags spelade vi jäkligt bra. Då kan det lätt bli såna siffror. Men Falun räcker förstås inte riktigt till och det är kanske inte bra för bandyn att det är sån här stor skillnad. Vi skulle behöva gå ner till en serie på tolv lag i alla fall, summerade Magnus Muhrén.

Han gjorde själv tre mål och passade till tre utan att ens behöva plocka fram särskilt många saker från sitt breda bandyregister. Det räckte att gå på halvfart. Det samma gällde Christoffer Edlund som gjorde fyra baljor – nu uppe på 17 totalt på fyra matcher – utan att egentligen glänsa alls.

Några andra fick i alla fall göra sina första mål för säsongen. Daniel Mossberg dundrade in två hörnor och Ted Haraldsson slog också till med sina två premiärmål säsongen 09/10.

– Det är alltid kul att göra mål. Speciellt det andra kändes riktigt bra, sa den unga SAIK-mittfältaren som fick en kanonträff när 5–0 fick tryckas fram på resultattavlan.

Han har utvecklats mycket sedan debutsäsongen ifjol. Nu styr han och Daniel Berlin över mittfältet.

– Jag har fått ett stort förtroende från tränarna och då är det alltid lätt. Klart jag är bättre nu på nästan allting än förra säsongen, summerade Ted.

Vi måste även ta med en liten notering från SAIK:s tredje mål efter 26 minuters spel. Mikael Nilsson gjorde sitt andra mål för säsongen. Bara det är ju noterbart.

Men kombinationen Nilsson mål och passning från liberon Danne Eriksson får vi nog anse som en högst ovanlig kombination...

I morgon väntar Kungälv hemma i Göransson arena. 13 mål mot Sirius, 14 mot Falun – ja, det kan bli ett nytt målkalas av det här gänget. Trots att det är fredagen den 13:e...

 

Mer läsning

Annons